Rejser til Marokko

Et hop over Gibraltarstrædet fra Spanien og I er i Marokko. Et land fyldt med mystik, farver og forunderlige dufte. Casablanca, Marrakech, Fes og Agadir - smager man på navnene, efterlader de en nærmest krydret fornemmelse. Og det er det, Marokko er: En krydret blanding af myldrende markedspladser, læder og magiske tæpper - 1001 nats eventyr.

Alle vores rejser til Marokko kan skræddersyes efter jeres ønsker til indhold og rejselængde. Kontakt os for forslag på tlf. eller mail: info@drommerejser.dk

Individuelle Rejser
2 rejser
GruppeRejser
5 rejser

1001 nats eventyr  

I Marokko kan du opleve 1001 nats eventyr i skønne Marrakech. Gå på opdagelse til de historiske monumenter, tag på hestevognstur, besøg den enorme souk, der er Nordafrikas største med over 4000 butikker, og hvor alskens varer handles - et sandt shopping mekka der byder på alt fra keramik og marokko puder til træskærerier og tørklæder. Husk at prutte om priserne – og altid med et smil – det kommer der den bedste pris ud af.

Bo på hotel eller i et af de skønne riad’s eller kasbah’er. En riad er kendetegnet på er typisk et privat ejet hotel men 4-12 værelser, der typisk ligger omkring en atriumgård. I det sydlige Marokko er der mulighed for at bo i kasbah, hvilket er en gammel byggekonstruktion, der kendetegner arkitekturen i syden. Det er lerklinede bygninger, der holder varmen ude om sommeren og kulden ude om vinteren.

En nat i ørkencamp i beduintelt er også en helt unik oplevelse. Teltene er behagelige med eget bad og toilet og selvfølgelig beliggende mellem de enorme sanddyner i Sahara ørkenen.

 

De hyggelige badebyer

Ud til Atlanterhavskysten ligger de hyggelige badebyer Agadir og Essaouira. Hovedattraktionerne i begge byer er den skønne, lange badestrand, hvor der særligt i sommerhalvåret bydes på mange sportsaktiviteter som fodbold, hesteridning, vandscooter, volley ball oma.

Egentlig er Agadir en forholdsvis ny by med blot 40-50 år på bagen, og fra et mindre bjerg i området kan man nyde udsigten til de gamle ruiner. Der bydes også på en fin, bred strandpromenade, der emmer af liv både dag og aften med hyggelige caféer og restauranter. En perfekt badeferie også for børnefamilier.

Havnebyen Essaoira står til gengæld, som den blev bygget i det 18. Årh. Det er også en yndet feriedestination for marokkanerne, er mere afslappet, og du kan sidde på en café og nyde dagens gang i den hyggelige by. En rejse til en af de 2 badebyer kan snildt kombineres med et ophold Marrakech, eller byen kan inkluderes på en dagstur.

 

De majestætiske Atlasbjerge

Atlasbjergene byder på fantastiske naturoplevelser og inviterer til vandre- og trekkingture ud over det sædvanelige. Vejnettet på Atlasbjergene er overraskende godt, og vegetationen og naturens udformning er helt utrolig foranderlig i bjergene.

 

Marokkos andel af Atlasbjergene er ca. 1000 km, og på vores Det bedste af Marokko rundrejse vil du køre gennem en del af bjergene fra Marrakech til Foum Squid, der er sidste stop inden Sahara Ørkenen. Der en hyggelige berber- og bjerglandsbyer, masser af sceneriske udkigssteder, palmelunde og masser spændende steder at gøre stop undervejs.

 

Fantastiske oplevelser i Sahara Ørkenen

Sahara har gennem tider indgydet respekt og fascination hos de fleste, og det er måske ikke så mærkeligt, for hvordan kan noget være så simpelt og alligevel så barskt. Og ikke bare stille, men så stille, at stilheden bliver øredøvende.

Man kan ofte undres over, hvordan det er muligt at finde vej i ørkenen, men man fornemmer hurtigt de mange scenarier, og de lokale har flittigt døbt forskellige områder som for eksempel Strudsedalen, på grund af små grønne buske, der alle er vindblæste i samme retning, så de ligner små strudse,  Den Tørstige Flod der er en udtørret flod, hvor jorden sprækker efter lang tids tørke eller ved et af de militære udkigsposter.

Du vil opleve smukke ørkenlandskaber med enorme sanddyner, hygge ved lejrbålet med nomaderne og en nattehimmel fyldt med stjerner– en meget fascinerende oplevelse. Overnatningerne foregår i beduintelt, og selvfølgelig skal du også ride på dromedar i solnedgangen og ud i det uendelige mellem sandklitterne.

Trustpilot