Marokko

Et hop over Gibraltarstrædet fra Spanien og I er i Marokko. Et land fyldt med mystik, farver og forunderlige dufte. Casablanca, Marrakech, Fes og Agadir - smager man på navnene, efterlader de en nærmest krydret fornemmelse. Og det er det, Marokko er: En krydret blanding af myldrende markedspladser, læder og magiske tæpper. Men Marokko er også så meget mere – som en kæmpestor souk. De imponerende og majestætiske Atlas bjerge tiltrækker mange rejsende, og man begejstres af de smukke naturscenerier og de små hyggelige berber landsbyer, der er den perfekte ramme for vandre- og trekkingture. For historie interesserede er sultanernes og kaliffernes spændende kongebyer et must. Landet har en meget spændende og lang historie, så man kan virkelig fordybe sig i, hvordan de forskellige dynastier har regeret gennem tiderne og været med til at forme Marokko, til det land det er i dag. Også Sahara Ørkenen er en kæmpe oplevelse, og her kan man overnatte hos nomaderne i en hyggelig teltcamp, tage en tur på kamelryg gennem de enorme sanddyner og nyde stjernehimlen i lejrbålets skær. Lang kysterne ligger de hyggeligste badebyer med kilometerlange strande. I Agadir, der er beliggende ud til Atlanterhavskysten, er der årligt 300 solskinsdage, så det kan man vist uden at blinke med øjnene kalde en helårs-destination. Marokko har det hele.
Vis mere
Udflugter
Vi har 17 udflugter i Marokko

Udflugt til Marrakech

Pris DKK 790,-

Marrakech er det seneste års tid blevet varmt omtalt af forskellige medier og sågar udnævnt som årets hotteste rejsemål. Det er i sandhed en spektakulær by for alle typer af mennesker og for alle aldersgrupper. Det er en af de historiske kongebyer, hvorfor byen har en del seværdige monumenter. Tilnavnet Den Røde By, har Marrakech fået pga. sin 17 km lange rødligt lerfarvede bymur, der omkranser den gamle bydel. I kører tidligt fra Agadir, og efter ankomsten til Marrakech mødes I med en engelsktalende guide, som er jeres de næste 3 timer. I skal opleve nogle af byens vigtigste vartegn som f.eks. Saadi-gravene, Bahia-Paladset, Koutoubia-moskeen og den berømte plads Djeema El Fna, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Hernæst bliver I ført trygt gennem den storslåede souk, som er Nordafrikas største bazar med over 4000 forretninger – et sandt slaraffenland for shoppere. I kører retur til Agadir hen ad eftermiddagen.

Priser:
Pris pr. person v/2 personer kr. 790,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 550,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 450,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 430,-
Udflugt til Essaouira

Pris DKK 550,-

180 km vest for Marrakech og 180 km nord for Agadir ligger den charmerende lille by Essaouira, med hvidkalkede husmure og blå vinduer. Essaouira er bygget som et fort, for at kunne forsvare sig mod udefrakommende trusler under portugisernes kolonitid. Byen er lille, men en levende by, og den tiltrækker kunstnere fra hele verden, der kommer for at dyrke den karakteristiske gnawa-musik, eller for at male og lave kunsthåndværk. Både Jimi Hendrix og Bob Marley holdt meget af at komme her. Essaouira er en afslappet by, og man kan følge livets gang fra caféerne, mens bølgerne bruser op af byens fort - her er altid en insisterende vind, der gør at mange surfere kommer hertil også. Om sommeren tager mange marokkanere til Essaouira for at køle af, da her er et køligere klima og strand. Området omkring Essaouira er kendt for en stor vækst af argantræer, der kun vokser få steder i verden. Argantræerne producerer en lille olivenlignende nød, som de lokale i årtusinder har udvundet olie fra og brugt til både kosmetiske formål og til at spise. Denne olie er de senere år blevet verdensberømt som arganolie eller Moroccan Oil. Internationale skønhedsguruer valfarter til Marokko, for at få del i olien - særligt er Yves Saint-Laurent kendt for at have været blandt de første til at få øjnene op for oliens egenskaber. Der ligger mange argan-kooperativer i Marokko, hvor kvinder fra lokale landsbyer er gået sammen om at producere, sælge og dele historien omkring olien med turister. Så der er rig mulighed for at komme forbi sådan et kooperativ og hilse på de lokale kvinder, og se hvordan de arbejder.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 550,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 390,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 290,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 290,-
Gennem Honningruten/ Paradisruten

Pris DKK 550,-

Kun 12 km nord for Agadir, kan man køre bort fra kysten og ind i smukke bjerglandskaber. Her er der en 180 km lang rute kaldet Honningruten og Paradisruten (dele af den er fælles, mens dele er forskellige). Man kører igennem forskellige scenerier, hvor der som navnet måske antyder forefindes stor produktion af honning. I kører også gennem hvide (kalkholdige) bjerglandskaber, frodige dale, kløfter, passerer et smukt vandfald og meget mere. Den sidste strækning tilbage til Agadir, kører I langs den meget smukke kyststrækning.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 550,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 390,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 290,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 290,-
Agadir bådtur

Pris DKK 490,-

Nyd en heldags på krydstogt i det azurblå hav, oplev den fantastiske udsigt ind mod byen og landskaberne fra din helt egen krydstogtsbåd. På et krydstogt får du mulighed for at få et indblik i det marokkanske liv fra vandsiden og opleve fiskernes dagligdag. Der kastes anker et godt stykke ud for kysten, og du er selvfølgelig velkommen til at afprøve dine evner som fisker – vi medbringer udstyret. Der er også mulighed for en skøn svømmetur i det lækre hav, så spring bare i fra båden. Er du heldig, kan du se en delfin eller to forfølge båden, så glem ikke at tage kameraet med. Der er mulighed for at opleve en fantastisk udsigt over Atlanterhavet og med bjergene i baggrunden. Vi serverer drikkevarer undervejs, og du vil også blive trakteret med en traditionel marokkansk grillet fisk og salat tilberedt af besætningen. Turen begynder kl. 09.20, og du vil være retur i Agadir havn kl. 16.00.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 490,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 450,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 450,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 250,-
Tafraout & Tiznit

Pris DKK 750,-

Tafraout er en typisk Berber landsby beliggende i de vestlige Anti Atlas bjerge godt 180 km syd for Agadir og i hjertet af Ameln dalen. Byen er indrammet af en cirkel granitbjerge kendt for sine lyserøde farver. Omkring februar og marts afslører regionen al sin herlighed med blomstrende mandeltræer. Du afhentes allerede kl. 07.00 på hotellet og kører gennem det forrevne bjerglandskab med lyserød jord, flotte landskaber og frodige, grønne oaser til Tafraout. Der passeres befæstede småbyer, lunde med mandel- og argan træer og marker. Der stoppes for frokost (ikke inkl.) i den lille by med de venlige berberfolk, og der er også tid til et besøg i den lokale souk. Efterfølgende køres til Tiznit, der tidligere var omgivet af en klynge af forter. Byen er især kendt for sine flotte sølv-arbejder, og på en tur gennem souk’en kan du beundre de flotte smykker.På hjemturen kan du nyde bjerglandskaberne i eftermiddagslyset,og et kalejdoskop af farver titter frem. Dagens køretur er i alt 400 km, og turen varer 12 timer.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 750,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 550,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 450,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 390,-
Immouzer

Pris DKK 450,-

Vi følger kystvejen ud af Agadir via landsbyen Aourir og kører ind i Atlasbjergene for at besøge en af Marokkos mest fortryllende landsbyer. Vejen dertil går gennem klippefyldte bakker og frodige bananlunde. Der gøres stop ved den dejlige Paradise Valley, hvor bla. Jimi Hendrix og hans venner hang ud i 1960’erne i deres hippie periode. Immouzer er beliggende i 1.350 m højde og er indrammet af kalkstens kløfter, boblende ferskvands raviner og træbeklædte bakker. Du skal møde både byens venlige og gæstfri berberfolk og også besøge de berømte naturlige ”svømmebassiner” og små vandfald, der snor sig mellem kalkstenstenene. Retur til Agadir. Turen afgår enten kl. 08.00 eller kl. 14.00 og varer ca. 4½ time.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 450,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 350,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 250,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 225,-
Tiout & Taroudant

Pris DKK 520,-

På denne dagstur fra Agadir er der mulighed for at lære mere om marrokanernes traditionelle livsstil i den smukke bjergrige by Taroudant. Du afhentes kl. 08.00 og køres først til den charmerende palmeplantage i Tiout. Der er mulighed for en tur på æselryg, som de lokale benytter til transport, i den enorme Tiout-oase, på mere end 1000 hektar og med mere end 20.000 palmer. Der er også tid til besøg i souken og medinaen. Efterfrokost køres til Taroudant, der også kaldes ”lille Marrakech”. Byen er omkranset af en rød mur og beliggende tæt på Sahara Ørkenen. Hvis du lyster, kan du klatre op på voldende og få en fantastisk udsigt over byen og landskaberne. Også her besøger vi souk’en, ind turen går tilbage til Agadir, hvor vi er fremme kl. 17.00.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 520,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 380,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 290,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 290,-
Byrundtur i Agadir

Pris DKK 620,-

Her kan du få en god introduktion til feriebyen Agadir. Du afhentes på hotellet enten kl. 08.00 eller kl. 14.00, og vi begynder med at slentre ned til den travle havn, hvor lokale fiskere sælger deres fangst. Du vil også opleve de små fabrikker, hvo træbådene er bygget på præcis samme måde gennem århundreder. Et af højdepunkterne er at se verdens største sardinfiskerflåd, der ligger i havnen i Agadir, og hvor de handlende prutter om priserne på de friske fisk under den daglige auktion. Ved besøget på Kunstmuseet kan du blive bedre bekendt med landets traditioner, og der udstilles bla. samlinger af antikke Berber-smykker, keramik, tæpper, træskærerier og andre spændende genstande. Dernæst går turen op på bakketoppen til Kasbah’ens gamle ruiner kaldet Agadir Oufella, der blev ødelagt under jordskælvet tilbage i 1960. Det gamle kvarter kaldet Talborjet er centeret for produktion af den berømte argan olie. Turen afsluttes i den farverige souk, hvor bod efter bod ligger side om side sælgende alskens spændende ting og sager. Husk at prutte om priserne, hvis der er noget, der falder i din smag.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 620,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 480,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 330,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 310,-
Udflugt til Essaouira

Pris DKK 750,-

180 km vest for Marrakech og ud til Atlanterhavet, ligger den charmerende lille by Essaouira, med hvidkalkede husmure og blå vinduer. Essaouira er bygget som et fort, for at kunne forsvare sig mod udefrakommende trusler under portugisernes kolonitid. Byen er lille, men en levende by, og den tiltrækker kunstnere fra hele verden, der kommer for at dyrke den karakteristiske gnawa-musik, eller for at male og lave kunsthåndværk. Både Jimi Hendrix og Bob Marley holdt meget af at komme her. Essaouira er en afslappet by, og man kan følge livets gang fra caféerne, mens bølgerne bruser op af byens fort - her er altid en insisterende vind, der gør at mange surfere kommer hertil også. Om sommeren tager mange marokkanere til Essaouira for at køle af, da her er et køligere klima og strand. Området omkring Essaouira er kendt for en stor vækst af argantræer, der kun vokser få steder i verden. Argantræerne producerer en lille olivenlignende nød, som de lokale i årtusinder har udvundet olie fra og brugt til både kosmetiske formål og til at spise. Denne olie er de senere år blevet verdensberømt som arganolie eller Moroccan Oil. Internationale skønhedsguruer valfarter til Marokko, for at få del i olien - særligt er Yves Saint-Laurent kendt for at have været blandt de første til at få øjnene op for oliens egenskaber. Der ligger mange argan-kooperativer i Marokko, hvor kvinder fra lokale landsbyer er gået sammen om at producere, sælge og dele historien omkring olien med turister. Så der er rig mulighed for at komme forbi sådan et kooperativ og hilse på de lokale kvinder, og se hvordan de arbejder.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 750,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 670,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 525,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 375,-
Sightseeing i Marrakech gamle bydel

Pris DKK 285,-

går rundt i den spændende by med en guide og ser nogle af byens vigtigste vartegn som Saadi-gravene, Bahia-Paladset, Baadi Paladset, Koutoubia-moskeen og den berømte plads Djeema El Fna, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Sluttelig bliver I ført trygt gennem den storslåede souk, som er Nordafrikas største bazar med over 4000 forretninger.
Ouzouds fascinerende vandfald

Pris DKK 850,-

Et par timers kørsel nord for Marrakech i Atlasbjergene, ligger det smukke Ouzoud vandfald, i frodig natur og mellem lokale berberlandsbyer. Området er, på trods af at det er et yndet udflugtsmål, ganske uspoleret og man får en meget autentisk oplevelse af såvel natur som lokalmiljø. Hvis I er heldige, er det muligt at spotte berberaben, der er en afart af makakaben. I området findes også en række sjældne plantearter, ligesom der er mulighed for at vandre i bjergområdet.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 850,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 750,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 615,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 425,-
Kokkekursus hos Lalla Nezha

Pris DKK 520,-

Den originale marokkanske mad er varmt krydret, uden at være stærk, men man skal næsten på besøg i et marokkansk hjem for at få den ægte vare. På kokkekursus hos Lalla Nezha, der er Marokkos svar på Nigella Lawson, lærer du at lave den helt autentiske mad med masser af varme og smag. I får en forrygende totaloplevelse af det marokkanske køkken lige fra indkøb af råvarer på markedet, til I skal nyde de færdige lækkerier efter en sjov og spændende dag i køkkenet på Lalla Nezhas landejendom, der er beliggende lidt uden for Marrakech. Dagen begynder på det lokale marked i Marrakech, hvor I sammen med Lalla Nezha handler ind til madlavningen. Hun fortæller om alle krydderierne, der smages på oliven, man udvælger sin kylling og afvejer grøntsagerne sammen med hende. Herefter kører I til hendes hyggelige landsted og bruger så dagen her på at hakke, snitte, tilberede, tilsmage og ikke mindst indtage det måltid, I har fået fremskabt i bedste marokkansk stil.

Priser
Pris pr. person v/2, 3 eller 4 personer kr. 520,-
Berberlandsbyen Imlil

Pris DKK 750,-

Ca. en times kørsel uden for Marrakech ligger den lille berberlandsby Imlil, hvor man kan få en meget anderledes og autentisk oplevelse end det hektiske byliv, man oplever i Marrakech. Også mange marokkanere valfarter hertil især om sommeren, da bjergklimaet gør det køligere og her simpelthen bare er smukt, frodigt og masser af dejlig natur. Der arrangeres en lille let trekking tur, hvor I vandrer lidt rundt i omgivelserne og gennem autentiske, små landsbyer. Frokosten indtages på en god, lokal restaurant.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 750,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 570,-
Pris pr. person v/4 personer kr. 475,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 375,-
Over Atlasbjergene til Kasbah Ait Benhaddou

Pris DKK 750,-

Denne tur er en storslået oplevelse, hvor I først kører over de smukke Høje Atlasbjerge og dermed passerer det højeste pas Tiz’n’Tichka i en højde af 2260 m. På den anden side af bjergene ligger den berømte kasbah, Ait Benhaddou, som er en smuk gammel befæstet by i autentisk byggestil. Kasbahen er særlig smuk og velholdt, hvorfor den er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og ligeledes har været brugt som lokation til diverse Hollywood-film som Gladiator, Kingdom of Heaven og Prinsen af Persien.

Priser
Pris pr. person v/2 personer kr. 795,-
Pris pr. person v/3 personer kr. 695,-
Pris pr. person v/4 personer 620,-kr.
Pris pr. barn u/12 år kr. 395,-
Tur i Luftballon

Pris DKK 1890,-

Alt tager helt nye dimensioner på denne dagstur, hvor vinden vil føre jeres ballon af sted i de smukke landskaber. På ballonturen er der en fantastisk udsigt til de majestætiske Atlasbjergene og hele Marrakech området i 380 grader. I afhentes på jeres hotel og køres til startstedet godt 20 km udenfor byen. Inden ballon afgang er der selvfølgelig sikkerheds instruktioner omkring ballon flyvningen. Kontrasten af by og landskaber er virkelig imponerende. Selve ballonturen varer godt 1 time, og I køres retur til jeres hotel.

Priser
Pris pr. person v/2, 3 eller 4 personer kr. 1.890,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 950,-
ATV / Quad Bike og kameltur

Pris DKK 490,-

Oplev 2 spændende aktiviteter på samme dag fra Marrakech, hvor I både skal køre igennem de dramatiske landskaber omkring Den røde By på ATV/quad bike og også ride på kameler. Fra hotellet køres I til ørkenen for dagens første aktivitet nemlig en ridetur på kamel gennem ”bumpet terræn og små palmeoaser. Der gøres stop i en hyggelig berber landsby, hvor der bydes på en traditionel frokost. Her synes livet at have stået stille igennem mange årtier. Efter frokost skal i ud på Yamaha ATV’erne og udforske berber landsbyerne i området omkring Jebilet. Al nødvendigt udstyr er inkluderet (beskyttelsesbriller, hætte, hjelm og regnfrakke), og der er en professionel guide med på turen.

Priser
Pris pr. person ved 2, 3 eller 4 personer kr. 490,-
De tre dale & Berber landsbyer

Pris DKK 1140,-

Fra Marrakech kører I mod Atlasbjergene. Første stop er i Ourika dalen beliggende ca. 1 times kørsel borte og er berømt for sine vandfald (hvis I ønsker at besøge vandfaldene skal I vandre godt 1½ time sammen med en bjergguide), men i området er der en spektakulær udsigt så langt øjet rækker. Her kan du også vælge at besøge berber kvinderne, der udvinder den unikke argan olie, der er speciel for Marokko. I fortsætter til Oukaimeden dalen, kører ad en afsides bjergvej beliggende 1800 moh og passerer gennem traditionelle berber landsbyer bygget af ler og sten. Frokosten kan snildt arrangeres i et af berber husene, og der er mulighed for at opleve det autentiske og traditionelle landsbyliv. Turen fortsætter til Asni dalen, der er berømt for sine frugttræer (æble, valnød, mandler, ferskener oma.). Herfra kan I nyde udsigten til de enorme Atlas bjerges sneklædte tinder. Den spændende tur ender tilbage i Marrakech omkring kl. 16.00.

Priser
Pris pr. person v/2 kr. 1.140,-
Pris pr. person v/3 kr. 1.050,-
Pris pr. person v/4 kr. 850,-
Pris pr. barn u/12 år kr. 525,-