LANDEFAKTA

Styreform: Monarki

Befolkning: Tæt på 36 mio.

Hovedstad: Rabat

Religion: 98 % af befolkningen er muslimer

Sprog: Det officielle sprog i Marokko er arabisk. Derudover tales i dele af landet berbisk (1/3), ligesom fransk og spansk er meget udbredt. I turistområderne klarer man sig snildt med engelsk.

Areal: 446.550 km2

Tidsforskel: Marokko er 1 time bagud fra Danmark.

Pas og Visum
Danske statsborgere kan opholde sig i Marokko 90 dage uden visum, såfremt man skal på turistophold. Dit pas skal være gyldigt mindst 3 måneder efter hjemrejsedatoen.

Vaccinationer
På Danske Lægers Vaccinations Service's hjemmeside kan du læse om de relevante vaccinationer, der anbefales for rejser til Marokko www.sikkerrejse.dk/marokko

Forsikring
Da man ikke er dækket af Den offentlige Sygesikring under rejser til Marokko, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

Valuta
Den lokale valuta hedder dirham (MAD). 100 kr. er ca. 150 dirham (pr. maj 2021). Det anbefales enten at medbringe kontanter i Euro eller US dollars, som kan veksles på de forskellige hoteller og vekselkontorer. Der findes hæveautomater i alle større byer samt banker og hæveautomater i alle lufthavnene, og der kan benyttes VISA, Eurocard og MasterCard. Sørg for at veksle dine resterende dirham, inden du rejser hjem, da de ikke kan veksles udenfor Marokko.

Elektricitet/Stik
Der benyttes 220 V – samme stik som i Danmark.

Påklædning
Let bomuldstøj er at foretrække. Husk endvidere at medbringe en varm trøje hvis I skal på længere køreture i airconditionerede biler eller busser eller opholde jer i bjergområder om natten.

Drikkepenge
Det forventes at man lægger lidt drikkepenge efter måltider, og nogle dirham til rengøringen på hotellet er også højt værdsat. Ved udflugter er det velset at give lidt til chauffør og guide. Er man en større samling mennesker, kan man samle ind i gruppen. Ellers er det, der svarer til 3-4 Euro til chaufføren og lidt ekstra til guiden passende pr. person. Har man samme chauffør og guide flere dage i træk, kan man passende give et samlet beløb til sidst.

Mad og drikke
Det marokkanske køkken er spændende og farvestrålende. Til forret serveres ofte en dejlig grøntsags suppe eller en lækker salat. De 2 kendteste hovedretter er brochette, en slags grillspyd med enten fisk, kylling, oksekød eller lam og dertil grøntsager eller den berømte tagine (en lergryde med konisk formet låg), der også fås med både fisk, kylling, forskelligt kød og grøntsager. Til hovedretterne serveres couscous, ris eller pommes frites. Husk marokkanerne er muslimer, hvorfor der ikke serveres svinekød. Til dessert serveres enten frugt, ost eller forskellige typer kager. Der gror mange appelsintræer i Marokko, og dermed laves der også nogle skønne juicer. Mange steder bydes man på almindelig eller myntete. Vand købes på plasticflaske. På restauranter koster en hovedret typisk mellem 30-40 kr.

Fotografering
Spørg altid først – det er imod lokal skik at fotografere mennesker, og kan derfor virke skræmmende.

Sikkerhed
Generelt er det sikkert at rejse i Marokko, og befolkningen er normalt venlige og gæstfrie. Størstedelen af befolkningen er muslimer, så det anbefales en passende ”anstændig” påklædning ved besøg i moskéer: tildækkede skuldre og ikke for korte shorts.

Shopping
Marokko er et slaraffenland for shoppere. I Marrakech’s store souk, hvor man snildt kan fare vild, kan man købe alt mellem himmel og jord. Lædervarer, puder, lamper, smykker, tøj, kopivarer, tæpper, træskærerier, tørklæder, krydderier, og meget andet udbydes overalt, men husk at prutte om priserne. Også keramikvarer sælges overalt til gode priser.

Telefon og internet
Det er forholdsvis dyrt at bruge sin danske mobiltelefon i Marokko, så husk at tjekke med din udbyder, inden du tager af sted, og husk at slå roaming fra. Der findes en del internet caféer, og mange hoteller og riad’s har trådløst internet.

Danmarks ambassade i Marokko
14, Rue Tiddas angle Rue Roudana
Quartier Hassan, 10020 Rabat
Tlf.: +212 (0)5 37 66 50 20