Styreform: Republik

Hovedstad: Jakarta

Befolkning: 250 mio (nr. 4 i verden)

Sprog: Det officielle sprog er Bahasa Indonesia

Areal: 1.904.569 km2 (44 gange større end Danmark og verdens 16. største land)

Religion

I Indonesien har man religionstvang, men individuel frihed til selv at vælge hvilken af de godkendte religioner man bekender sig til. Islam er mest udbredt med mere end 200 mio. muslimer svarende til 80-90 % af befolkningen. De kristne udgør små 10 %, hinduisme ca. 2% og buddhisme ca. 1%.

Tidsforskel

Rejser til Sumatra: 6 timer foran Danmark (Sommertid 5 timer)
Rejser til Bali: 7 timer foran Danmark (Sommertid 6 timer)
Rejser til Irian Jaya: 8 timer foran Danmark (Sommertid 7 timer)

Visum

For turistrejser af maksimum 30 dage varighed, kræves ikke visum for danske statsborgere, men kun ved rejser til/fra nedenstående lufthavne:

Bali: Ngurah Rai International Airport
Lombok:  Bandar Udara Internasional Airport
Jakarta: Soekarno Hatta International Airport
Medan: Kualanamu International Airport
Surabaya: Juanda International Airport
Batam: Hang Nadim International Airport

VIGTIGT! Hvis du ind- eller afrejser fra en anden lufthavn, skal du erhverve visum ved ankomsten til Indonesien. Visum til Indonesien koster US$35. Ved mere end 30 dages ophold, kræves der visum, som kan opnås ved de indonesiske immigrationsmyndigheder. Vær også opmærksom på at dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter afrejse fra Indonesien og at du skal have en returbillet.

Vaccinationer

På Danske Lægers Vaccinations Service's hjemmeside kan du læse om de relevante vaccinationer, der anbefales for rejser til Indonesien på www.sikkerrejse.dk. Vaccinationer er ikke påkrævet for rejser til Indonesien, men det anbefales, at man lader sig vaccinere mod stivkrampe og hepatitis A. For mere information vedr. vaccinationer kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccination. Brug myggemiddel i morgen- og aftentimerne.

Rejseforsikring

Da det gule sygesikringskort ikke dækker i Indonesien, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

Påklædning

Det anbefales at bruge let tøj af evt. hør eller bomuld. Ved tempelbesøg kræves det, at man bærer sarong samt har skuldrene dækket. Sarong’er kan købes overalt i landet til næsten ingen penge.

Valuta

10.000 Rp (rupiah) = ca. 5 danske kroner (apr.21) Det er ikke muligt at veksle fra danske kroner til rupiah. Medbring derfor US-dollars (helst 100$-sedler), som er den mest gængse udenlandske valuta. Der findes mange autoriserede vekselbutikker, hvor I nemt kan veksle penge. Vær dog opmærksom på snyd, samt at der nogle steder opkræves vekselgebyr, selvom der skiltes med det modsatte.
Med Visa eller Mastercard kan I hæve penge i de mange pengeautomater i turistbyerne, men det er en rigtig god idé at have en reserve af kontanter til veksling, da automaterne ikke altid virker - og der er få af dem i nogle områder. Ved betaling med Visa/Mastercard pålægges generelt et gebyr på 3 %.

Vand

I bør ikke drikke vand fra vandhanen i Indonesien. De fleste hoteller stiller en flaske vand på værelset, og der kan købes kildevand på flaske i alle butikker.

Mad

Maden i Indonesien er næsten altid veltillavet uanset om man spiser på luksus restaurant, ved et gadekøkken eller i en lokal restaurant. De fleste restauranter tilpasser maden til turisternes smagsløg, og prisniveauet er generelt lavt sammenlignet med vestlige standarder. På en gennemsnitlig turistrestaurant kan man få 2 gode retter og en øl til ca. kr. 50,- pr. person.

Transport

Prisen på lokal transport på Bali er også meget lav. Taxi starter på 8000 Rp og koster ca. 3000 Rp pr. km. Ringer man efter en taxi koster det min. 10.000 Rp. Husk at få taxameteret slået til eller aftal pris inden I kører. Den mest benyttede og billigste form for offentlig transport er Bemo’er, - små pickupper eller minibusser, der kører dagen lang i faste ruter og stort set stopper over alt. En Bemo stoppes ved at vinke den ind til siden. For at komme af råbes blot stop. Sørg for at aftale prisen inden I sætter jer ind i Bemo’en. Til længere strækninger anbefales turistbusserne (shuttle busses). De kører på faste stækninger mellem de større turistområder på Bali, men er en smule dyrere end Bemo’erne. På Sanur afgår shuttle busserne fra Jl. Hangtuah Road.

Drikkepenge

De fleste steder er der allerede pålagt 10 % serviceafgift, men drikkepenge er en del af indonesernes løn, så giv gerne drikkepenge, hvis I er tilfredse med servicen. Bellboys er almindeligvis ikke aflønnede af hoteller, og det er derfor god kutyme at give et par USD for kufferthjælp og dagligt til rengøringspersonalet. Læg hellere lidt hver dag i stedet for et stort beløb ved afrejsen. 4-6 USD til guider og chauffører alt efter turens længde. Ved tempelbesøg gives gerne en lille erkendtlighed på ca. 1 USD.

Elektricitet

Indonesien har 220 V og stik som i Europa, - rund med to ”ben”. I mindre landsbyer kan 110 V forekomme, men det er sjældent.

Telefon og Internet

Mobil dækningen er svingende og forbindelsen kan være sporadisk og af dårlig kvalitet. SMS-beskeder er et mere stabilt alternativ til opkald fra mobiltelefon. Dækningen udvides hele tiden og afhænger af dit teleselskab. Stort set alle hoteller og mange restauranter og caféer har gratis wi-fi

Nyttige telefonnumre og adresser:

Dansk konsulat på Bali (Royal Danish Consulate)
Mimpi Resort Jimbaran
Jimbaran, Kecamatan Kuta
Telefon: (+62) (361) 701070
Email: mimpi@mimpi.com

Danmarks ambassade i Indonesien (Royal Danish Embassy)
Menara Rajawali Building, 25th floor
Jl. Mega Kuningan, Jakarta 12950
Telefon: (+62) (021) 5761478
Email: dkemb9@cbn.net.id

Indonesia - Bhinneka Tunggal

”Bhinneka Tunggal” er Indonesiens visionære slogan og betyder ”Sammen i mangfoldighed” og henviser til den enorme diversitet landet rummer etnisk, kulturelt og religiøst.