Canada

Canada

Canada er verdens næststørste land, der med et befolkningstal på godt 36 mio. har albuerum til alle. Her har I muligheder for at få en pragtfuld ferie omgivet af forrygende natur, spændende historie, dejlige byer og en imødekommende befolkning. Mod øst ligger Atlanterhavsøerne med små maleriske bysamfund og fiskelejer ved den forrevne klippekyst. Længere inde i landet ligger den fransktalende provins Quebec, hvis største by er Montreal med en blanding af typisk fransk og nordamerikansk atmosfære. Omkring de store søer, der danner grænsen til USA, finder du Canadas hovedstad Ottawa og metropolen Toronto, der er et godt udgangspunkt for enhver rejse til Canada. Mellem Lake Ontario og Lake Eire - på grænsen til USA – har naturen dannet det spektakulære vandfald Niagara Falls. Rocky Mountains byder på massive bjergvægge, høje sneklædte tinder, enorme skovarealer og gletsjere. I staten Alberta ligger nogle af Canadas mest kendte og smukkeste nationalparker, Banff National Park og Jasper National Park, som nemt kan nås på en bilrejse med udgangspunkt i Stillehavsbyen Vancouver.
Den naturskønne togtur med Rocky Mountaineer fra Calgary gennem Rocky Mountains via Banff og Kamloops til Vancouver er en anden smuk og anbefalelsesværdig måde at opleve området på. Vancouver er Canadas port til Stillehavet. Herfra udgår færger til Seattle og Vancouver Island.

 

 

Individuelle Rejser
5 rejser
GruppeRejser
2 rejser

Stort land, store oplevelser

Med hele 5.500 km fra kyst til kyst strækker Canadas sig over hele seks tidszoner. Fra det arktiske klima i nord til den tempereret klimazone mod USA’s grænse er der 4.600 km. Størstedelen af landet er uberørt ødemark og gigantiske skovområder. Mere end 90 % af befolkningen bor på de sydligste 300 km og selv i disse, i canadisk målestok, tætbefolkede områder er afstandene enorme.

Landet er opdelt i ti provinser og tre territorier, de fleste engelsktalende, mens Quebec holder den franske sprogfane højt. I et så stort et land er der selvsagt tilsvarende store oplevelser at hente, hvor den største udfordring du har i forbindelse med rejse, er at begrænse dig til et overkommeligt geografisk område.

Canadas smukke natur og dyreliv

Canada huser interessante metropoler som Toronto og Vancouver, hyggelige provinshovedstæder som Quebec og Victoria og lidt mindre charmerende præriestorbyer som Edmonton og Winnipeg, men det der fascinerer de fleste Canada rejsende, er den canadiske natur og dyrelivet.

Det er åbenlyst, at Canada er hjemsted for canadagåsen, den hvidhovedede havørn, isbjørne, sortbjørne, brunbjørne, ulv, jærv, elg, rensdyr, kronhjort og sågar puma og bison.

Hvad der er mere overraskende for de fleste, er at du i Canada også kan opleve sumpskildpadder og sågar kolibrier. 

I havet omkring Canada findes hvaler, delfiner og spækhuggere som blandet kan iagttages på hvalsafari ud for Vancouver.