Landefakta

LANDEFAKTA

Styreform: Konstitutionelt monarki

Hovedstad: Ottawa

Befolkning: 38 mio (nr. 37 i verden)

Sprog: Engelsk og fransk

Areal: 9.984.670 km2 (232 gange større end Danmark og verdens 2. største land)

Religion

Omkring 67 % af befolkningen er kristne, 3,2 % betror sig til islam, mens under 2 % til respektive religioner som jødedommen, buddhisme og hinduisme. 

Tidsforskel

Canada strækker sig over 6 tidszoner.
Toronto: 6 timer bagud ift. Danmark.
Vancouver: 9 timer bagud ift. Danmark.

Visum

Danske statsborgere har visumfrit ophold i op til 6 måneder, under forudsætning af at man har en godkendt indrejsetilladelse. Denne ansøges online via eTA (Electronic Travel Authorization). Dette er også gældende for transitpassagerer. Prisen for indrejsetilladelse er pr. juli 2017 CAD 7 pr. rejsende.

 

Vaccinationer

På Danske Lægers Vaccinations Service´s hjemmeside kan du læse om de relevante vaccinationer, der anbefales for rejser til Canada (www.sikkerrejse.dk). Vaccinationer er ikke påkrævet for rejser til USA, men det anbefales, at man lader sig vaccinere mod stivkrampe og difteri. For mere information vedr. vaccinationer kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccination.

Rejseforsikring

Da det gule sygesikringskort ikke dækker i Canada, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

Valuta

Canadiske dollar (CAD). 100 CAD = ca. 500 danske kroner (aug.23). Internationale kreditkort kan benyttes stort set alle steder i Canada til indkøb, på restauranter og i hæveautomater.

Drikkepenge

Det er normalt at give 10-15 % i drikkepenge på restauranter, barer og til taxichauffører.

Elektricitet

Canada har 120 V og anderledes flade stik, så husk at medbringe en adapter.

Telefon og Internet

Det kan være en dyr fornøjelse at ringe til og fra Canada fra din mobil. Tjek din udbyder for detaljer. Skal du tilbringe længere tid i Canada, kan det betale sig at købe et taletidskort. De fleste hoteller og restauranter tilbyder Wi-Fi forbindelse.

Nyttige telefonnumre og adresser

Embassy of Denmark, Canada
47 Clarence Street, Suite 450 Ottawa, ON, K1N 9K1
Tel (613) 562 1811
ottamb@um.dk