LANDEFAKTA

Styreform: Socialistisk ét-partis styresystem

Befolkning: Tæt på 95 mio.

Hovedstad: Hanoi

Religion: Ca. halvdelen af befolkningen er buddhister, og derudover findes kristne, muslimer, forskellige stammereligioner, cao dai oa.

Sprog: Vietnamesisk

Areal: 331.310 km2

Tidsforskel: Vietnam er 6 timer foran Danmark (5 timer når vi har sommertid)

Pas og Visum

Man kan opholde sig 15 dage i Vietnam uden visum, forudsat dit pas er gyldig min. 6 måneder fra hjemrejsedatoen. Skal du være væk længere tid kan du ansøge om visum online.

Vaccinationer

Vaccinationer er ikke påkrævet for rejser til Vietnam. Det anbefales dog at lade sig vaccinere mod hepatitis A og difteri/stivkrampe ved rejser i de almindelige turistområder. Det er dog vigtigt, at du kontakter egen læge, Statens Seruminstitut eller Danske Lægers Vaccinations Service for nærmere informationer, afhængig af hvilke dele af landet du skal besøge. Kig evt. på www.sikkerrejse.dk/vietnam for mere information.

Forsikring

Da man ikke er dækket af Den offentlige Sygesikring under rejser til Vietnam, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

Valuta

Den vietnamesiske valuta hedder dong (VND). Pr. juni 2021 svarer VND 50.000 til ca. kr. 14,-. Man kan hæve penge på kreditkort eller veksle kontanter i alle større byer/lufthavne. Tager du kontanter med, anbefaler vi amerikanske dollars og i nyere sedler.

Elektricitet/Stik

De fleste steder benyttes 220 V. Husk adapter.

Påklædning

Let bomuldstøj er at foretrække. Dog kan der i de nordlige og højtliggende egne være køligt, specielt om natten. Passende ”anstændig” påklædning ved besøg i templer, pagoder og museer. I regnsæsonen kan vejret være meget omskifteligt, så da er det en god ide at medbringe et regnslag, som hurtigt kan findes frem af håndbagagen. Husk endvidere en varm trøje til lange køreture i de airconditionerede biler, busser og tog.

Drikkepenge

Det forventes at man lægger lidt drikkepenge efter måltider, og nogle Dong til rengøringen på hotellet er også højt værdsat. Ved udflugter er det velset at give lidt til chauffør og guide. Er man en større samling mennesker kan man samle ind i gruppen, ellers er et par dollars til chaufføren og lidt ekstra til guiden passende pr. person. Har man samme chauffør og guide flere dage i træk, kan man passende give et samlet beløb til sidst. Regn med ca. en 3-4 dollars til guider pr. dag og lidt mindre til chauffør mv.

Mad og drikke

Vietnam et rent slaraffenland af både spændende og billige retter. Hovedingrediensen er ris og nudler, med der bydes også på alskens lækre friske grøntsager og mange forskellige kødretter samt pandekager og forårsruller med alverdens indhold. Også franske friskbagte baquettes/flutes ”omformet” til en sandwich er lækkert til frokost. Vær ikke nervøs for at slå dig ned på en lille gaderestaurant – de laver vidunderlig og billig mad. Grøn te eller sort (stærk) kaffe med kondenseret mælk fås overalt, men hotellerne serverer oftest den europæiske udgave. De store øl- og sodavands mærker fås også i Vietnam, men derudover har landet selv mange lokale bryggerier. Vand skal købes på plasticflasker.

At passere en trafikeret gade

Enhver – eller næsten enhver – vietnameser har en knallert/motorcykel. Specielt i storbyerne kan trafikken med disse virke enormt voldsom. De kører meget tæt, meget hurtigt – og der er mange af dem. Der er et evindeligt ”bipperi” fra hornene, og man føler ind imellem, at man må springe for livet. Men…... den letteste måde at passere en trafikeret gade på, er simpelthen at gå ud – stille og roligt – og ikke ændre tempo. Derved kan knallerterne og bilerne med lethed styre uden om dig.

Sikkerhed

Der er stadig mindre kriminalitet i Vietnam end i mange andre lande, og man kan trygt rejse rundt i landet. Dog skal man i storbyerne, som så mange andre steder i verden, passe på lomme- og tasketyve.

Shopping

Vietnam er endnu ikke et ”paradis for shoppere” som f.eks. Thailand eller Hong Kong, men tørklæder, tasker, t-shirts og sko kan købes for ”no money”. Derudover findes en mængde flotte kunsthåndværk som f.eks. keramik, broderier, lakarbejder, smykker og malerier. Snyd heller ikke dig selv for et besøg på de lokale markeder, hvor man kan købe alt mellem himmel og jord. Der er også en del rigtig gode skræddere i Vietnam som på få dage kan lave dit nye jakkesæt eller ”balkjolen” for en god pris.

Danmarks ambassade i Vietnam
7th Floor, BIDV Tower 194 Tran Quang Khai Street,
Hà Nội, Vietnam
Telefon: +84 4 3823 1888