Rejser til Vietnam

Med sin længde på 2500 km fra nord til syd kan Vietnam besøges året rundt. Landet er spækket med betagende naturscenerier, en fascinerende og unik historie og kultur, smukke lysegrønne risterrasser og skønne lange sandstrande. Og så er der vietnameserne selv, der på trods af tusind års frihedskamp mod kinesere, japanere, franskmænd og amerikanere, har bevaret deres gæstfrie sind og smilende imødekommenhed. I dag fremstår Vietnam som fri af fremmede magter, og vietnameserne er stolte af deres land og vundne frihed.

Alle vores rejser til Vietnam kan skræddersyes efter jeres ønsker til indhold og rejselængde. Kontakt os for forslag på tlf. eller mail: info@drommerejser.dk

 

Individuelle Rejser
6 rejser
GruppeRejser
5 rejser

Om Vietnam

Det naturskønne nord

Man kommer ikke udenom den hyggelige og travle hovedstad, Hanoi der også er landets næststørste by, når man skal besøge det nordlige Vietnam. Byen er fyldt med historiske monumenter og spændende seværdigheder, og for bare at nævne et par stykker, er det f.eks. Hoan Kiem Søen nær den gamle bydel, Ho Chi Minhs Mausolæum og Den etbenede Pagode, der er nogle af de populæreste.

Byen er også udgangspunkt for besøg i den naturskønne Halong Bugt, hvor man oplever bugten om bord på en typisk vietnamesisk træbåd (junke), og hvor du i ro og mag kan nyde omgivelserne, huler og grotter, det turkisgrønne hav og de helt specielle kalkstensformationer, der ”stikker op” af bugten.

Det bjergrige nord giver dig også de bedste rammer for gode vandreture f.eks. i og omkring Sapa, og det er også her, du kan møde landets minoritets bjergstammer f.eks. hmong, black tai og red zao i de små bjergbyer. I nord ligger også Vietnams højeste bjerg, Fan Si Pan, der er 3.145 m højt.

 

De gamle kejsere

I perioden mellem 1802 og 1945 var Hué den kejserlige hovedstad for Nguyễn Dynastiet. Byen måtte afgive sin status som hovedstad efter den kommunistiske revolution, hvor Hanoi blev hovedstad. 

 

Under Vietnam-krigen, blev byen svært beskadiget, men har genfundet meget af fordums storhed gennem de mange restaureringsprojekter. Byen er et must for historieinteresserede og er smukt beliggende omkring Huang Giang floden (Parfume floden).

I det centrale Vietnam finder du også Hoi An, der er en del af verdens kulturarv dermed fredet af UNESCO. Hoi An er en gammel handels- og havneby, hvor købmænd fra hele verden er kommet i århundreder.

Hoi An er også verdensberømt for de uovertrufne skræddere, der kan sy alt hvad du måtte ønske på ganske et par dage og til rimelige priser. Hvis du skal have et pusterum under rejsen fra nord til syd, er det også her du kan slappe af med et par dage i den hyggelige by eller ved stranden.

 

 

Det frodige syd

Ho Chi Minh City, der tidligere var kendt som Saigon, er Sydvietnams hovedstad og samtidig landets største by.

Det er en pulserende storby, Vietnams økonomiske dynamo, og du mærker tydeligt kontrasten til Hanoi. Her kan du besøge de berømte Củ Chi Tunnelere, hvor Viet Cong soldaterne under Vietnam krigen med stor succes kæmpede mod de amerikanske styrker og gemte sig og lagde fælder ud i ”ned” til flere etager under jorden.

I syd kan du sejle i Mekong flodens delta, der giver næring til de mange tusind mennesker, der bor langs floden. Mekong-deltaet er Vietnams frodige spisekammer, med flydende markeder på vandsiden og de grønne rismarker og frugtplantager på landsiden.

 

Sandstrand og afslapning

I Vietnam findes også mange dejlige muligheder for badeferie, dykning og vandsport. I Nha Trang finder du en skøn 6 km lang sandstrand, hvor der er rig mulighed for at være sig selv og nyde strandlivet. Her finder du både gode snorkel- og dykkemuligheder. Phan Thiet er stadig forholdsvis uberørt af masseturisme, men alligevel kan du finde pragtfulde resorts og dejlige badestrande med idylliske sandklitter. Øen Phu Quoc har bounty strande, og er kåret til at være nogle af verdens smukkeste, og de er omgivet af uspoleret regnskov og små hyggelige landsbyer. Phu Quoc ligger i det sydlige Vietnam, og dermed et godt sted at afslutte sin rejse i Vietnam.