LANDEFAKTA

Styreform: Konstitutionelt Monarki

Befolkning: Tæt på 26 mio.

Hovedstad: Canberra

Religion: Ca. 52% af befolkningen er kristne, og ca. 30% er ateister. Derudover findes små grupper af hinduister, buddhister og muslimer.

Sprog: Engelsk

Areal: 7.741.220 km2

Tidsforskel: 
Det østlige Australien +10 timer dansk tid,
Det centrale +9,5 timer dansk tid
Det vestlige +7 timer dansk tid.

Pas og Visum: Der skal søges om et ETA før afrejse til Australien. Det er gyldigt i 12 mdr. fra udstedelsesdag og give tilladelse til ophold i Australien i 3 mdr. Dit pas skal være gyldigt min. 6 måneder fra hjemrejsedatoen.

Vaccinationer: Vi anbefaler, at du kontakter egen læge eller en certificeret vaccinatør, og gennemgår din rejseplan. Kig evt. på https://www.sikkerrejse.dk/vaccinationer/australien/ for mere information.

Forsikring: Da man ikke er dækket af Det Gule Sygforsikringskort, anbefaler vi at man tegner en Gouda rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

Valuta: I Australien bruges der australske dollars (AUD). Pr. december 2021 svarer AUD 100 ca. til kr. 470. 
Det er muligt at veksle pengesedler i alle større byer og man kan hæve penge med VISA eller Mastercard i de opstille pengeautomater. Dog kan der forekomme begrænsning på ens hævekort. 

Elektricitet/Stik: Der bruges 240/250V. Husk adapter, da australske stikkontakter har 3 ben. 

Drikkepenge: Moms og serviceafgift er oftest inkluderet på alle restauranter. Men hvis du er tilfreds med betjeningen, er det dog alligevel kutyme at lægge 10-15% i drikkepenge.

Prisniveau: Prisniveauet i Australien afviger ikke meget fra det danske. Det er dog typisk noget billigere at spise ude, men som i Danmark kan man finde restauranter i alle priskategorier.

Shopping: I Australiens større byer er der et stort udvalg af kendte tøjmærker. Specielt det australske modemærke Billabong er meget populært. Det er lidt billigere at shoppe i Australien sammenlignet med Danmark.  

Det Danske Konsulat i Sydney

Royal Danish Consulate General
Gold Fields House, 21th. Floor
1 Alfred Street, Circular Quay
Sydney N.S.W. 2000
Tlf.: (+61) (2) 92472224
Fax: (+61) (2) 92517504