Rejser til Thailand 

I folkemunde er Thailand kendt som ”Smilets Land”, og det er det unægtelig. Overalt i Thailand møder man en venlig, smilende og imødekommende befolkning, der uden tvivl er med til at sætte prikken over i’et på din rejse rundt i landet. Desuden er thai’erne buddhister og meget kongetro. Thailand byder på mange spændende rejsemuligheder og oplevelser, uanset hvilken rejseform du ønsker, om det skal være en ø-hop, rundrejse, familieferie, trekkingtur eller bryllupsrejse. 

Vi kender Thailand rigtig godt og har sammensat rejser hertil i mere end 40 år.
Alle vores rejser til Thailand kan skræddersyes efter jeres ønsker til indhold og rejselængde. Kontakt os for forslag på tlf. eller mail: info@drommerejser.dk
Individuelle Rejser
46 rejser
GruppeRejser
3 rejser

OM THAILAND

Det myldrende Bangkok

Begynd din Thailand rejse med et stop i den myldrende hovedstad, Bangkok. Byen er et slaraffenland for shopping både i de store varehuse eller på de lokale markeder, hvor man kan købe alt mellem himmel og jord til billige penge – husk at prutte om priserne. Undlad heller ikke at tage på sightseeing til det kongelige tempelkompleks, Grand Palace med de imponerende vægmalerier, udskæringer, gyldne buddha figurer og spir.

Vi kan også anbefale en sejltur på klongerne (bifloderne), hvor du vil kunne opleve den helt store kontrast mellem fattig og rig - med blikskure, huse på pæle og store luksushoteller beliggende side om side ved flodbredderne. En anden spændende måde at opleve byen på er på cykel, hvor du både kommer rundt til forskellige seværdigheder men også får et indblik i den thailandske hverdag ved besøg i en folkeskole eller en thai boksning skole – muay thai er nationalsporten. Tag eventuelt også på en 3 dages tur til River Kwai med masser af udflugter til bl.a. Dødens Jernbane og ophold enten i Jungle Rafts eller på et hotel ved flodbredden.

Smukke Nordthailand

I det frodige og bjergrige Nordthailand foregår livet noget langsommere. Nøgleordene her er kultur, natur, stammefolk, hyggelige basarer og gadekøkkener. Og nu vi er ved gadekøkkener, så vær ikke nervøs for at prøve nogle af de mange spændende retter, der serveres overalt i landet og til utroligt billig penge. Er der noget thai’erne kan, så er det madlavning. Mod nord skal den hyggelige Chiang Mai opleves. Det er landets næststørste by, men absolut et pusterum fra Bangkoks mylder og også kendt som templernes by. Et af de kendteste templer er Wat Doi Suthep, beliggende i bjergene godt 16 km fra byen. Man kommer derop via 290 trappetrin – eller med den nyere svævebane.

Området er også kendt for sine smukke silkevæverier, kunsthåndværker og træskærerier. Der er masser af friluftsaktiviteter i de smukke bjerglandskaber, ved floder og i elefantlejrene. Længere mod nord ligger den noget mindre by, Chiang Rai, hvis nok mest kendte seværdighed er Wat Rong Khun, også kaldet Det hvide Tempel godt 10 km derfra. Byen er også udgangspunkt for besøg i Den Gyldne Trekant, hvor landende Thailand, Burma og Laos kun adskilles af Mekong og Ruak floderne. I grænsebyen Mae Sai ligger et marked, og handelen foregår livligt mellem de 3 nationaliteter. Nordthailand er også perfekt for trekking både fra Chiang Mai og Chiang Rai, hvor I bor hos de lokale i huse på pæle eller i små lodges. 

Badeferier og nationalparker – Thailand har det hele

Bevæger vi os længere mod syd i Thailand, kommer man næppe udenom den frodige regnskov i den naturskønne Khao Sok Nationalpark. Her bor du i charmerende luksustelte på flåder direkte på den smukke Cheow Larn sø. Rejs gennem fantastiske naturområder fyldt med dyreliv og imponerende og betydningsfulde buddhistiske steder. Tag på trekking i nationalparkerne og tag en kano op ad floden for at fange et glimt af den sjældne lyserøde delfin – et væld af oplevelser.

Nyd også en dejlig badeferie på en af de mange smukke øer, landet er kendt for. Fra det spændende og pulserende Phuket, hvor der er oplevelsesmuligheder for hele familien, til de mere rolige omgivelser og hvide sandstrande med svajende palmer på f.eks. Phi Phi og Khao Lak. Fra både Phuket og Khao Lak kan du tage på en 3 dages snorkle- og dykkertur til Similan øerne med båden M/V Sanuk III og opleve de smukke rev omkring øerne – en sjov og anderledes tur.  

Besøg også kokospalmernes ø - Koh Samui, hvis kendetegn er dens utrolige skønhed og afslappede atmosfære. Hvis man søger en mindre ø er Koh Tao perfekt med sine fantastiske strande og sine små hyggelige bungalow resorts – de store hotelkæder har heldigvis ikke opdaget denne perle endnu. Koh Tao er kendt som Thailands dykker- og snorkleparadis nr. 1. En times sejllads fra Koh Samui finder man Koh Phangan, der har vidunderlige skønne strande og en fantastisk smuk natur –også kendt for fullmoon parties! Området omkring Krabi siges at have noget af det smukkeste og mest særprægede natur i Thailand og er også et oplagt feriemål for alle aldre.  

Blot 3 timers kørsel vest for Bangkok ligger Hua Hin, direkte ud til Siam bugten. En dejlig ferieby med et godt udvalg af restauranter, forretninger, et hyggeligt natmarked og med masser af udflugtsmuligheder. Mod øst og tæt på grænsen til Cambodja ligger øen, Koh Chang. Det er landets næststørste og har fået sit navn, fordi den set oppefra har form som et elefanthoved. Chang betyder elefant på thai. Meget af øen er udlagt til nationalpark med et rigt dyreliv, og her er der mulighed for at spotte de langarmede gibbon- og languraber.

Er du ikke sikker på, hvilken type ferie, du gerne vil tage på, hvor i Thailand du skal rejse til eller hvilke områder, der er vejrmæssigt bedst i din rejseperiode, kan vi snildt hjælpe dig med at sammensætte den helt rigtige kombination af oplevelser.


Oftest stillede spørgsmål til Thailand:

Hvad er det bedste rejsetidspunkt til Thailand ?
Thailand er delt i to, så der er gode områder til både sommer og vinter. Generelt er vores vinter god de fleste steder i Thailand. Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao adskiller sig dog ved at have regntid fra november - januar og højsæson i juli - august.
Det skal siges at årstiderne forskyder sig, så grænserne for regntid og ikke-regntid ikke er helt så firkantede mere.

Hvor i Thailand er der god snorkling fra stranden ?
Der er mange gode snorkelsteder i Thailand, men der er nogen steder hvor man får farvestrålende fisk og koraller direkte fra stranden. Generelt er det på de meget små øer, og de bedste snorkelsteder vi har oplevet er fra Koh Kradan, Koh Phi Phi (ud for Phi Phi The Beach Resort), Koh Tao og Koh Lipe. Derudover findes der mange andre steder som har fantastisk snorkling og som kan nås på dagsture med båd. 

Er Phuket ikke alt for turistet ?
Der er mange gæster på Phuket, men Phuket er en stor ø med mange strande. Kata, Patong og Karon strandene er de mest besøgte, men vælger I en af strandene mod nord er oplevelsen en helt anden. Her bor I oftest i vandkanten, med lokale restauranter langs stranden og ikke meget andet. 

Kan Drømmerejser lave rejsen præcis som vi ønsker det ? 
Ja, det er det, vi synes er det allersjoveste ved vores job - at finde præcis de rigtige steder til jeres rejse ud fra jeres ønsker til hotelstandard, pris og indhold.

Hvor lang er rejsen til Thailand ?
Flyvetiden direkte til Bangkok er 10 1/2 time direkte, med flyskift lidt længere. Skal I til nogle af de små øer, kan der være lidt ventetider ved bådene, så det er altid godt at have øerne i midten af en rejse for at gøre den samlede rejsetid så kort som mulig.

Er det sikkert at rejse i Thailand ? 
Ja, Thailand er lige så sikkert som Danmark at opholde sig i. Thaierne er buddhister og alle vegne mødes man af imødekommenhed og hjælpsomhed.


Trustpilot