LANDEFAKTA

Styreform: Konstitutionelt Monarki

Befolkning: 56 mio.

Hovedstad: Pretoria

Religion: Ca. 80 % af befolkningen er kristne, og resten er fordelt på kristne, jøder og hinduer

Sprog: De officielle sprog er engelsk, Afrikaans og hollandsk. Derudover tales Zulu, Xhosa, Sesotho, Setswana, Nordsotho, Venda, Tsonga, Swati,og Sydndebele

Areal: 1.220.000 km2

Tidsforskel: Sydafrika og Danmark har samme tid.

Pas og Visum

Danske statsborgere skal ikke have visum til Sydafrika ved ophold under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt min. 6 mdr. fra hjemrejsedatoen, og ligeledes skal der være min. 2 blanke sider i det.

Vaccinationer

Vaccinationer er ikke påkrævet for rejser til Sydafrika. Det anbefales dog at lade sig vaccinere mod hepatitis A og difteri/stivkrampe ved rejser i de almindelige turistområder. Det er dog vigtigt, at du kontakter egen læge, Statens Seruminstitut eller Danske Lægers Vaccinations Service for nærmere informationer, afhængig af hvilke dele af landet du skal besøge. Kig evt. på www.sikkerrejse.dk/sydafrika for mere information.

Forsikring

Da man ikke er dækket af Den offentlige Sygesikring under rejser til Vietnam, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

Valuta

Møntsorten i Sydafrika er Rand (ZAR). Pr. juni 2021 svarer 100 rand til ca. 50,- kr. Du kan også bruge dine kreditkort, som er tilgængelige de fleste steder, og du kan hæve kontanter i ATM maskinerne.

Elektricitet/Stik

Der benyttes 220/230 V – stik med 3 runde ”ben”, så du skal medbringe en adapter.

Påklædning

Let bomuldstøj er at foretrække. Husk endvidere en varm trøje til lange køreture i de airconditionerede biler, busser og tog, og ”afdæmpede” farver ved besøg i Nationalparkerne.

Drikkepenge

Det forventes at man lægger lidt drikkepenge efter måltider, og nogle rand til rengøringen på hotellet er også højt værdsat. Ved udflugter er det velset at give lidt til chauffør og guide. Er man en større samling mennesker kan man samle ind i gruppen. Ellers er det der svarer til 3-4 Euro til chaufføren og lidt ekstra til guiden passende pr. person. Har man samme chauffør og guide flere dage i træk, kan man passende give et samlet beløb til sidst.

Mad og drikke

Sydafrikas nationalret er Bobotie, en lækker ret med lammekød, karry og alverdens skønne krydderier. Sydafrikanerne elsker også at grille – og der serveres masser af lækre grøntsager til. Der er stadig en vis ”indflydelse” i maden fra den engelsk og hollandske kolonitid. Sydafrikanske vine er også i høj kurs, og vand købes på flaske.

Sikkerhed

Generelt er det sikkert at rejse i Sydafrika. Dog skal man i storbyerne, som så mange andre steder i verden, passe på lomme- og tasketyve. I aftentimerne bør man tage taxa, og vi anbefaler ikke, at man selv tager ud i townships og slumkvarterer overhovedet.

Shopping

Mange større indkøbscentre har åbent alle ugens dage. Man kan med fordel købe f.eks. kunsthåndværk, smykker, diamanter og tøj, som mange steder er ca. 30 % billigere end i Danmark.

Telefon og internet

Der er WiFi internet til rådighed på de fleste hoteller og lodges. Det er forholdsvis dyrt at bruge sin danske mobiltelefon i Iran, så husk at tjekke med din udbyder, inden du tager af sted, og husk at slå roaming fra.

Danmarks ambassade i Sydafrika
Danish Embassy in Pretoria,
South Africa iParioli Office Park Block B2, Ground Floor 1166 Park Street P.O. Box 11439 Hatfield 0028, Pretoria South Africa
Telefon (+27) (12) 430 9340
E-Mail pryamb@um.dk