Styreform: Parlamentarisk Republik

Hovedstad: Singapore

Befolkning: ca. 5,7 mio

Religion: buddhister 32%, daoister 22%, muslimer 15%, kristne 13%

Sprog: Singapore har fire officielle sprog, kinesisk (mandarin), malajisk, tamil og engelsk.

Areal: 710,2 km2

Tidsforskel

Der er +7 timers tidsforskel mellem Danmark og Dubai. Når vi har sommertid, er der +6 timers forskel.

Visum

Der kræves ikke visum for danske statsborgere, der rejser til Singapore. Turistvisum gyldigt op til 90 dage fås ved ankomsten. Vær opmærksom på at jeres pas skal være gyldigt minimum 6 måneder fra hjemrejsedatoen fra Singapore.

Vaccinationer

På Danske Lægers Vaccinations Service's hjemmeside kan I læse om de relevante vaccinationer, der anbefales for rejser til Singapore (www.sikkerrejse.dk). Vaccinationer er ikke påkrævet for rejser til Singapore, men det anbefales, at man lader sig vaccinere mod stivkrampe og hepatitis A. For mere information vedr. vaccinationer kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccination.

Valuta

100 singaporeanske dollar (SGD) svarer til ca. 460,- danske kroner (december 2020). Der er mulighed for kontanthævninger i Lufthavnen samt i ATM’ere, som findes overalt. Kreditkort kan ligeledes benyttes de fleste steder, og ellers benyttes kontanter i lokal mønt. Du kan også medbringe USD eller EUR i kontanter, som kan veksles lokalt.

Transport

Der er et effektivt og hurtigt transportsystem i Singapore både med tog (MRT) og bus. Der kan købes et Singapore Tourist Pass (STP), som giver gode rabatter. Det er generelt fornuftige priser med taxa’er, og disse kører med taxameter (der kan være tillæg så tjek med chaufføren).

Skik og brug

Det er generelt sikkert at rejse i Singapore. Det anbefales at knæ og skuldre er dækket, og ingen shorts eller korte skørter – specielt omkring moskéer og andre hellige steder. F.eks. er det forbudt at ryge, spytte og smide affald på mange offentlige steder – ligesom der er andre restriktioner – sæt jer ind i forholdene, inden I rejser.

Fotografering

Der er masser af smukke motiver at fotografere i Singapore, men husk at spørge om lov først og udvis almindelig høflighed.

Mad og drikke

Singaporeansk mad og drikke er et eksempel på mangfoldighed og kulturel formidling med indflydelse fra det kinesiske, indiske, malajiske og tamilske køkken. De lokale fødevarer er forskellige, lige fra hainanesisk kylling til satay. Her findes også et bredt udvalg af fisk og skaldyr som f.eks.  krabber, muslinger, blæksprutter og østers. En sådan ret er f.eks. grillet rokke serveret på banan blade med sambal eller chili eller grillet chili krabbe med satay sauce. Alle disse og mange andre spændende retter kan findes på lokale hawker centre rundt omkring i byen, hvor der ligeledes er alt fra små hyggelige restauranter til de med michelin stjerner.

Drikkepenge

Normalt gives der ikke drikkepenge i Singapore, men der lægges så i stedet et servicegebyr oveni regningen. Taxachauffører regner med, at der bliver ”rundet op”.

Vand

I bør ikke drikke vand fra vandhanen i Singapore. Køb vand på flasker.

Elektricitet

Singapore har 220-240 V men anderledes stikkontakter, så du skal huske at medbringe en adapter.

Telefon og Internet

Det er forholdsvis dyrt at bruge sin danske mobiltelefon i Singapore, så husk at tjekke med din udbyder, inden du tager af sted, og husk at slå roaming fra. De fleste hoteller og mange steder har gratis internetservice, ligesom der i den centrale del af byen findes internetcaféer.

Rejseforsikring

Da det gule sygesikringskort ikke dækker i Singapore, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

Danmarks Ambassade i Singapore

101 Thomson Road, #13-01/02 United Square
Singapore 307591
Tel +65 6355 5010
Mail: sinamb@um.dk