Landefakta

LANDEFAKTA

Styreform: Sultanat

Befolkning: Tæt på 4,5 mio.

Hovedstad: Muscat

Religion: 75 % af befolkningen er muslimer

Sprog: Det officielle sprog i Oman er arabisk. Engelsk er desuden alment udbredt

Areal: 309.500 km2

Tidsforskel: Oman er 3 timer foran Danmark, og 2 timer foran, når vi har sommertid. 

Pas og Visum

Danske statsborgere skal have visum til Oman, og dette kan købes ved indrejsen. Desuden skal dit pas være gyldigt min. 6 mdr. fra hjemrejsedatoen. Du må ikke have israelske stempler i dit pas.

Vaccinationer

På Danske Lægers Vaccinations Service´s hjemmeside kan du læse om de relevante vaccinationer, der anbefales for rejser til Oman (www.sikkerrejse.dk).

Forsikring

Da man ikke er dækket af Den offentlige Sygesikring under rejser til Oman, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

Valuta

Den omanske møntsort hedder omani rial (OMR). Pr. juli 2021 svarer 10 rial til ca. 160,- kroner. Kreditkort kan benyttes større hoteller, og flere steder kan der hæves kontanter i ATM maskiner. Derudover anbefaler vi kontanter i USD.

Elektricitet/Stik

Der benyttes 230 V – stik med 3 ben – medbring en adapter.

Påklædning

Let bomuldstøj er at foretrække og husk tildækkede skuldre, overarme og knæ. Medbring også en varm trøje hvis I skal på længere køreture i airconditionerede biler eller busser. Bikinier ”godkendes” ikke, så tag en badedragt med hvis du skal på stranden og for mændenes vedkommende ”shorts til knæene”.

Drikkepenge

Det forventes at man lægger lidt drikkepenge efter måltider, og nogle rial til rengøringen på hotellet er også højt værdsat. Ved udflugter er det velset at give lidt til chauffør og guide. Er man en større samling mennesker kan man samle ind i gruppen. Ellers er det der svarer til 3-4 Euro til chaufføren og lidt ekstra til guiden passende pr. person. Har man samme chauffør og guide flere dage i træk, kan man passende give et samlet beløb til sidst.

Mad og drikke

Det der giver det omanske køkken sit lækre særpræg, er den måde, der er ”lånt” fra de asiatiske smage og tilpasset dem de omanske retter. Et par spændende og velsmagende retter er f.eks. ris med kylling eller oksekød marineret med specielle krydderier og qabuli med lammekød. Vand skal købes på flaske.

Sikkerhed

Generelt er det sikkert at rejse i Oman, og befolkningen er yderst venlige og gæstfrie. Størstedelen af befolkningen er muslimer, og det anbefales en passende ”anstændig” påklædning – specielt for kvinder. Med almindelig sund fornuft kommer man langt.

Shopping

Den mest autentiske måde at shoppe på i Oman, er at besøge den lokale souk, hvor du kan finde alt mellem himmel og jord. Her er sølvsmykker, røgelsespulver, parfumerede olier, håndlavet keramik, broderier og meget andet – kort sagt alt hvad hjertet begærer. Desuden findes store varehuse og husk der er lukket om fredagene.

Fotografering

Spørg altid først. Det er forbudt at fotografere i lufthavne, ved militære anlæg, politi samt ved nogle af de hellige steder.

Telefon og internet

Der er WiFi internet til rådighed på mange hoteller. Det er forholdsvis dyrt at bruge sin danske mobiltelefon i Oman, så husk at tjekke med din udbyder, inden du tager af sted, og husk at slå roaming fra.

Danmarks konsulat i Oman

Danish Consulate in Muscat
Oman Towell Group Building Exhibition/Service Road,
Al Athaiba P.O. Box 1040
Ruwi Muscat 112 Oman
Telefon (+968) 2452 6233
E-mail tbanwar@omantel.net.om, alwyn@wjtowell.com