Styreform: Republik

Hovedstad: Malé

Befolkning: 436.330

Religion: Sunni muslimer, dog Buddhistisk til 12. Årh.

Sprog: Det officielle sprog er Dhivehi

Areal: Maldiverne består af 1200 koraløer, hvoraf 200 er beboede. Det samlede areal udgør 300 km².

Tidsforskel: 4 timer foran Danmark (Sommertid 3 timer)

Visum
For turistrejser til maldiverne af maksimum 30 dages varighed kræves ikke visum for danske statsborgere. Dit pas skal være gyldig min. 6 mdr. fra indrejsedatoen.

Vaccinationer
På Danske Lægers Vaccinations Service's hjemmeside kan du læse om de relevante vaccinationer, der anbefales for rejser til Maldiverne på www.sikkerrejse.dk. Vaccinationer er ikke påkrævet for rejser til Maldiverne, men det anbefales, at man lader sig vaccinere mod stivkrampe og hepatitis A. For mere information vedr. vaccinationer kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccination. Brug myggemiddel i morgen- og aftentimerne. 

Valuta
100 Rufiyaa svarer til ca. 41 danske kroner (nov.20). Det er også muligt at bruge US-dollars og Euro og gerne i små sedler. Alle gængse kreditkort kan benyttes på dit resort. Prisniveauet på Maldiverne er forholdsvis højt, da de fleste varer bliver importeret.

Transport
I vil altid skulle enten sejle eller med vandflyver til jeres resort. Dette er inkluderet i alle vores priser.  

Mad og drikke
Da Maldiverne er et muslimsk land, findes der kun alkohol på jeres resort og på turistbådene. Medbragt alkohol vil blive konfiskeret.
De fleste resorts er all inclusive og har flere forskellige restauranter at vælge mellem. Fisk og skaldyr er der masser af, men ellers bugner det af både lokale og internationale retter.

Vand
I bør ikke drikke vand fra vandhanen i Maldiverne. De fleste hoteller stiller en flaske vand på værelset, og der kan købes kildevand på flaske alle vegne. 

Drikkepenge
Nogle steder er der allerede pålagt 10-15 % serviceafgift, og er den ikke, skal I regne med det samme til jeres tjener. Bellboys er almindeligvis ikke aflønnede af hoteller, og det er derfor god kutyme at give et par USD for kufferthjælp og dagligt til rengøringspersonalet. Læg hellere lidt hver dag i stedet for et stort beløb ved afrejsen.

Påklædning
Ud over dit badetøj anbefales det at bruge let tøj af evt. hør eller bomuld. Tager I ud for resortets område, bør I sørge for, at knæ og skuldre er tildækket. Medbring f.eks. en sarong der er nem og hurtigt at ”slynge” rundt om jer. 

Elektricitet
Maldiverne har 220 V som i Danmark. Stikkene er enten 2 flade ”ben” eller 3 runde ”ben”. Alle vores hoteller har adaptere til rådighed.

Telefon og Internet
Tjek prisen med dit mobilselskab inden afrejsen, da det kan være relativt dyrt både at ringe og modtage opkald. Stort set alle resorts har wifi. 

Rejseforsikring
Da det gule sygesikringskort ikke dækker i Maldiverne, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

Nyttige telefonnumre og adresser
Danmark har ingen repræsentation i Maldiverne, og der henvises derfor til ambassaden i Indien.

Danmarks ambassade i Indien (Royal Danish Embassy)
33 B, Dr. S. Radha Krishnan Marg Chanakyapuri
110021 New Delhi, Indien
Telefon: (+91) (11) 4209 0700
Email: delamb@um.dk