Landefakta

LANDEFAKTA

Styreform: Georgien er en demokratisk republik. Den nuværende premierminister blev indsat i 2024 og hedder Irakli Kobakhidze.

Befolkning: 3,709 millioner (2021)

Hovedstad: Tbilisi

Sprog: Det officielle sprog er georgisk. I de større byer, hvor lokalbefolkningen er vant til turister, kan de fleste tale en smule engelsk. Derudover forstår de lokale russisk.

Areal: Georgien er 69.700 km², hvilket er halvanden gang så stort som Danmark. En tredjedel af landet består af bjerge.

Religion: De fleste georgiere er georgisk-ortodokse, men i hovedstaden Tbilisi bor kristne, muslimer og jøder fredeligt side om side.

Tidsforskel: Sommertid: +2 timer – Normaltid: +3 timer.

Visum: Der kræves ikke visum til Georgien.

Vaccinationer: Det anbefales som minimum at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (Hep. A), stivkrampe og difteri. Malaria forekommer i den sydøstlige del af landet i perioden juni-oktober.

Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på https://www.sikkerrejse.dk/vaccinationer/georgien/ for yderligere information.

Rejseforsikring: Det gule sygesikringsbevis dækker ikke behandling i Georgien, så det anbefales at tegne en rejseforsikring. Kontakt os for at høre om mulighederne for at få tilføjet en årsrejseforsikring til rejsen.

 

Påklædning: Den lokale befolkning er vant til turister og deres ”feriepåklædning”, men det forventes at kvinder dækker hovedet med et tørklæde og har tildækket skuldre og knæ ved besøg i kirker og klostre. Mænd bør have lange bukser på ved besøg i kirker og klostre.

Valuta: Valutaen i Georgien hedder Lari (GEL) 1 Lari svarer til ca. kr. 2,75,- Vi anbefaler at I medbringer USD eller Euro og veksler til Lari ved ankomsten til Georgien. I dag kan man også betale med internationale betalingskort de fleste steder.

Vand: Hygiejnen er generelt god i Georgien, men grundet bakterier, som vi ikke er vant til i Danmark, så anbefales det, at man ikke drikker vandet fra vandhanen. Heldigvis er flaskevand billigt og kan købes overalt. Vi anbefaler at I medbringer håndsprit og spritter hænder inden hvert måltid.

Transport: Trafikken er ofte kaotisk og kan give forsinkelser i forhold til den oprindelige rejseplan. Så tag afsted i god tid og hav masser af tålmodighed. Vær opmærksom på at vejene ofte er i dårlig stand og at hastighedsbegrænsninger og færdselsregler ikke altid overholdes.

Drikkepenge: Det er god skik at give ca. 10% i drikkepenge på restauranter. Nogle steder er betjeningen lagt på regningen. Det fremgår af kvitteringen. Drikkepenge til lokale guider og chauffører er også forventet, da lønnen i servicebranchen er lav.

Prisniveau: Et almindeligt måltid på en middel restaurant koster ca. kr. 50,-. Skal det være en lidt pænere restaurant, så skal I regne med ca. kr. 80,- for et måltid. En flaske vand koster ca. kr. 7,- En sodavand koster ca.kr. 10,- Lokale øl kan fås for ca. kr. 15,- hvorimod importeret øl som Carlsberg osv. er en smule dyre.

Elektricitet: Strømstyrken er 220 volt. som i Danmark. Stik er de samme, dog findes det trebenede stik ikke.

Telefon og internet: Skal I ringe fra en dansk mobiltelefon til et georgisk nummer, skal I bruge landekoden 00-995. Der er internetadgang på de fleste hoteller, dog kan hastigheden variere.

Shopping: Det er oplagt at købe lokalt produceret produkter med hjem som vin, honning, valnødder og det specielle Svaneti-salt, der kun fås i Svaneti.

Sikkerhed: De sidste 10 år har Georgien gjort en stor indsats for at sikre landet mod kriminalitet og korruption, så det er i dag meget sikkert at rejse rundt i landet. Der er ansat et særligt turistpoliti, der har til opgave at hjælpe og vejlede turister. Det frarådes dog at rejse til Abkhasien og Sydossetien.

Ambassade:

Embassy of Denmark, Georgia

InOffice Business Center, 2nd floor

4 Tamar Chovelidze Street

0108 Tbilisi, Georgia.

Tel.: +995 599 020 058