Landefakta

LANDEFAKTA

Styreform: Republik

Befolkning: Ca. 11,5 mio.

Hovedstad: Havana

Religion: En blanding af katolicisme og den afrikanske religion santaria, mens mange nyere religioner også er ved at finde sit fodfæste i Cuba.

Sprog: Det officielle sprog på Cuba er spansk. I turistområderne klarer man sig snildt med engelsk.

Areal: 110.00 km2 svarende til 2,5 x større end Danmark

Tidsforskel

Costa Rica er 5 timer bagud fra Danmark (6 timer når vi har sommertid). Dvs. når klokken er 12 middag her, er den 7 om morgenen på Cuba.

Pas og Visum

Danske statsborgere er visumpligtige og skal have et gyldigt visum for at kunne rejse ind i Cuba. Derudover skal dit pas være gyldigt 6 måneder udover opholdet. Børn skal have eget pas og visum. For at ansøge om visum skal man kunne fremvise sin flyreservation samt en bekræftelse på min. de 2 første overnatninger. Drømmerejser er behjælpelig med at lave visum til Cuba mod gebyr på 350,-kr. Turistvisum er gyldigt 1 måned og kan herefter forlænges med yderligere 1 måned. For yderligere information kontakt Republikken Cubas Ambassade, Kastelsvej 19, 3. tv., 2100 København Ø. tlf.: 39 40 15 10. Det anbefales at få bekræftet ovenstående visumregler, der kan ændre sig med kort varsel. Se også: www.cubaembassy.dk.

Ved ankomst til Cuba

Vær forberedt på at paskontrollen kan tage lang tid på Cuba, så væbn jer derfor med god tålmodighed. Husk også at have bevis for rejseforsikring på engelsk i håndbagagen, dette skal kunne vises på forlangende. Har I booket transfer og ophold hjemmefra, skal I henvende jer til på den lokale agents kontor i lufthavnsområdet. Navnet på agenten finder I på jeres rejsedokumenter. Hvis I ikke har booket en transport hjemmefra, kan I tage en taxa, som holder ude foran lufthavnen. En taxa bør ikke koste mere end 25 CUC - husk at have aftalt prisen inden I begynder at køre.

Vaccinationer

På Danske Lægers Vaccinations Service´s hjemmeside kan du læse om de relevante vaccinationer, der anbefales for rejser til Cuba (www.sikkerrejse.dk). Vaccinationer er ikke påkrævet for rejser til Cuba, men det anbefales, at man lader sig vaccinere mod stivkrampe og Hepatitis A. For mere information vedr. vaccinationer kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccination.

Forsikring

Da man ikke er dækket af Den offentlige Sygesikring under rejser til Vietnam, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser. 

Valuta

Der findes to slags valuta på Cuba. Den lokale valuta er peso nacional, der dog kun benyttes af cubanere. ”Turist valutaen” hedder peso convertible (CUC) og kan veksles fra Euro, til en kurs der svarer nogenlunde til USD kursen. Bemærk at det siden 2004 ikke er muligt at veksle USD på Cuba. Veksling kan foretages i lufthavnen efter ankomst, på hoteller eller i banker. Husk at veksle tilbage til Euro inden I forlader Cuba, da CUC ikke har værdi uden for landet. Kreditkort kan bruges i alle større byer, dog ikke American Express eller kreditkort der er udstedt i USA. Der pålægges ca. 11 % på beløbet, når betaling eller hævning foretages med kreditkort.

Elektricitet/Stik

De fleste steder på Cuba er strømstyrken 110 volt. Stikkene er amerikanske. Det anbefales at medbringe en adapter hjemmefra.

Påklædning

Klimaet på Cuba er gennemsnitligt 26-28 grader året rundt. Medbring let bomulds tøj (lange ærmer til gåture i junglen) og et par gode gummi- eller vandresko. Husk endvidere en god myggespray og et godt regnslag I kan have i dagsrygsækken. Kikkert, kamera, badetøj, sandaler og en solhat er også vigtigt til en Cuba tur.

Drikkepenge: Det er efterhånden almindeligt at give drikkepenge i Cuba. Taxachauffører og tjenere regner med at få drikkepenge (ca. 10 %). Stuepigen på hotellet vil også sætte stor pris på en peso convertible eller mere. Selvom der er forudbetalt middag, eller det er et all inclusive hotel, vil personalet forvente at få drikkepenge.

Mad og drikke

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne men udelukkende købe vand på flaske. Drikkevarer i mange varianter kan købes de fleste steder. Forvent ikke de store kulinariske oplevelser under rejsen til Cuba, udvalget er begrænset, og der vil ind imellem være mangel på enkelte madvarer. Frisk fisk og hummer er dog blandt delikatesserne og kan købes til rimelige penge. Et klassisk måltid bestående af ris, bønner og kylling på en standard restaurant koster ca. 8 CUC. 

Sikkerhed

Lomme- og tasketyverier er meget udbredt på Cuba, især i de større byer. Voldskriminalitet er derimod meget sjælden. Det anbefales dog, at man er forsigtig, når man færdes om aftenen i øde områder. 

Badevand: Cuba har mange fine badestrande både ud til Atlanterhavet og Det caribiske Hav. Der findes mange gode steder at dykke, med det er dog kun få steder, dette kan gøres direkte fra stranden. Vær meget opmærksom på vind og vejr ved ophold på strandene, da understrømmene kan være farlige. Gå aldrig ud at svømme med mindre I har forhørt Jer om situationen på stranden. Bad aldrig i blæsevejr og følg altid livreddernes råd.

Shopping

Cuba er umiddelbart ikke et shopping paradis, som mange andre ferie destinationer, da udvalget er begrænset. Cuba er dog kendt for sit kunsthåndværk som f.eks. træskærerarbejder og malerier, og her kan man gøre nogle rigtig gode køb.

Telefon og internet

Det er forholdsvis dyrt at bruge sin danske mobiltelefon, hvis den da overhovedet kan benyttes. Check med dit mobil selskab før afrejsen – specielt prisen. Vær forberedt på at der mange steder er dårlig dækning også på internet.

Lufthavnsskat: Ved afrejse fra Cuba betales lufthavnsskat på 25 CUC pr. person.

Danmarks Konsulat i Cuba
Real Consulado General de Dinamarca
Paseo de Marti (Prado) 20
Piso 4, Apt. 4 B Zona 2
10200 Havana, Cuba
Phone: +53 (7) 8668 128, + 53 (7) 8668 144
Email: dancons@enet.cu.