Rejser til Costa Rica

Da Columbus i september 1502 gik i land ved Limóns kyst, bed han mærke i, at indianerne bar mange smykker, specielt nogle interessante jade- og guld smykker. Det var derfor ikke tilfældigt, at han navngav landet Costa Rica, ”Den rige Kyst”. Endnu i dag er Costa Rica det rigeste land i Mellemamerika og kaldes derfor ofte Mellemamerikas Schweiz. Den smukke natur og rige dyreliv, de uanede muligheder for en varieret ferie, fantastiske landskaber og en venlig befolkning, gør landet til et af verdens smukkeste.

Alle vores rejser til Costa Rica kan skræddersyes efter jeres ønsker til indhold og rejselængde. Kontakt os for forslag på tlf. eller mail: info@drommerejser.dk

 

 

 

Individuelle Rejser
4 rejser
GruppeRejser
3 rejser

Om Costa Rica

Havet og strandene

Med Stillehavet på den ene side og Det caribiske Hav på den anden, findes der tusinder af kilometer lange sandstrande, og begge kyststrækninger er egnet til badeferie. Vejrmæssigt er vestkysten bedst fra november til maj og østkysten fra februar til oktober. Vandet er turkisfarvet og de svajende palmetræer fuldender billedet af perfekte strande.

Syd for Limon på østkysten findes de perfekte steder at opleve den caribiske atmosfære og ikke mindst at surfe. Uanset hvor man befinder sig i området, er der rent og sikkert, og man mødes gerne med et venligt smil af de gæstfri costaricanere.

Nicoya halvøen i det nordvestlige hjørne af Costa Rica er et af landets mest berømte badeområder. På den 4 km lange sandstrand findes der både områder med og uden klipperev. Året rundt er der kraftige bølger fra Stillehavet, hvilket er perfekt, hvis man er til surfing. Her, som på de fleste strande i Costa Rica, skal man være sikker på hele tiden at kunne ”røre bunden”, når man bader, da der mange steder kan forekommer understrøm. Hotellerne i området har også hyret en privat strandvagt, hvilket er med til at gøre det sikrere at være badegæst.

Bliver tiden for lang ved stranden, er der mange muligheder for interessante udflugter omkring Tamarindo som f.eks. ridning, bådture, ”skildpadde-kig”, golf, tennis, kajakroning eller canopy ture. Man kan også køre nordpå til de smukke nationalparker, Rincon de la Vieja, Santa Rosa eller Palo Verde.

Vi vil heller ikke undlade at nævne Manuel Antonio, et lille strandområde beliggende ved Stillehavskysten og blot 7 km fra Quepos. Den er især berømt for sin nationalpark af samme navn, der huser flotte strande, en kæmpe regnskov og mange forskellige dyre- og plantearter som f.eks. egernaber, der er tæt på udryddelse i området.

Der er rig lejlighed til at møde alt lige fra dovendyr, vaskebjørne og varaner til hvid hovede capuchineraber, flagermus, sommerfugle og frøer på en vandretur ad de velholdte stier. Lige udenfor parken ligger en 3 km lang strand, hvor både lokale costaricanere og turister nyder strandlivet.

Action og adventure

Costa Rica er også stedet for action og adventure elskere. Rafting på den ”vilde” Pacuare flod, svømning med delfiner, jeep safari eller hvad med en af de berømte ”canopy” ture, hvor man som en anden Tarzan svæver fra trætop til trætop, fastspændt til et kabel og oplever regnskoven set ovenfra! I de mange regn- og tågeskove er der mulighed for nogle fantastiske vandreture, eller hvad med en god ridetur fra en af de mange ranches, der findes overalt i den smukke natur. Ligeledes kan du rapelle eller tage på tur på mountainbike.

Nationalparkerne

I det nordøstlige hjørne ligge Tortuguero Nationalpark, der er opkaldt efter de store havskildpadder. Parken er 19.000 ha stor, og man kan kun komme dertil med fly eller båd. På vores ture, sejles du fra Caño Blanco ad smukke floder til et lodge i nationalparken. I parken er der rig lejlighed til at opleve nogle af egnens mange fugle som f.eks. kulørte papegøjer, kolibrier og tukaner mellem slyngplanter og mangrovetræer. Ligesom et møde med brøleaber, oddere, kajmanere (alligatorer) og dovendyr er almindeligt. Er du heldig, kan du opleve de mægtige læderskildpadder lægge sine æg på stranden - en helt fantastisk oplevelse.  

Syd for Tortuguero finder du den kæmperstore La Amistad Nationalpark. Parken huser mange høje tinder, der rejser sig 3.000 m over havets overflade og ikke mindst landets højeste bjerg, Chirripó.

Selva Bananito Lodge er et fantastisk sted for fugleobservation – her findes ikke mindre en 450 forskellige arter, heriblandt den største flok af nationalfuglen, quetzal. På en vandretur i nationalparken kan du være heldig at støde på en række forskellige pattedyr som f.eks. ozelot, jaguar og tapir. Afhængig af din fysiske formåen tilbydes der guidede ture for alle i den imponerende regnskov. Turene er af 2-6 timers varighed og med rig lejlighed til at opleve de mange forskellige dyre- og plantearter samt parkens smukt beliggende vandfald.

Der er også mulighed for at rapelle, køre på mountainbike eller ride på heste. Mod sydvest, blot 7 km fra Quepos, ligger det lille strandområde Manuel Antonio, der huser en spændende nationalpark af samme navn. Parken huser flotte strande, en kæmpe regnskov og mange forskellige dyre- og plantearter som f.eks. egernaber, der er tæt på udryddelse i området. Der er rig lejlighed til at møde alt lige fra dovendyr, vaskebjørne og varaner til hvidhovede capuchiner aber, flagermus, sommerfugle og frøer på en vandretur ad de velholdte stier. Lige udenfor parken ligger en 3 km lang strand, hvor både lokale costaricanere og turister nyder strandlivet.