LANDEFAKTA

Styreform: Konstitutionelt Monarki

Befolkning: Tæt på 16 mio.

Hovedstad: Phnom Penh

Religion: Ca. 97 % af befolkningen er buddhister, og derudover findes små grupper af kristne, muslimer og forskellige stammereligioner

Sprog: Khmer

Areal: 181.035 km2

Tidsforskel: Cambodja er 6 timer foran Danmark (5 timer når vi har sommertid)

Pas og Visum: Der kræves visum til Cambodja. Dette kan enten købes ved ankomst, eller du kan hjemmefra ansøge om et E-visa på: https://www.cambodiaonlinevisa.org/. Dit pas skal være gyldigt min. 6 måneder fra hjemrejsedatoen.

Vaccinationer: Vaccinationer er ikke påkrævet for rejser til Cambodja. Det anbefales dog at lade sig vaccinere mod hepatitis A og difteri/stivkrampe ved rejser i de almindelige turistområder. Det er dog vigtigt, at du kontakter egen læge, Statens Seruminstitut eller Danske Lægers Vaccinations Service for nærmere informationer, afhængig af hvilke dele af landet du skal besøge. Kig evt. på www.sikkerrejse.dk/cambodja for mere information.

Forsikring: Da man ikke er dækket af Den offentlige Sygesikring under rejser til Vietnam, anbefaler vi at man tegner en Gouda Rejseforsikring. Kontakt os for de aktuelle priser.

Valuta: Den cambodianske valuta hedder riel (KHR). Pr. juli 2017 svarer KHR 1.000 til ca. kr. 2,-. Mange steder kan der også betales med USD og thai baht (THB). USD bør medbringes i mindre sedler. Små beløb betales gerne i KHR. Visakort og Mastercard kan bruges i de større byer, hvor der ligeledes kan hæves penge i automater.

Elektricitet/Stik: De fleste steder benyttes 220 V. Husk adapter. I de mindre byer kan der være begrænsninger på elektriciteten.

Påklædning: Let bomuldstøj er at foretrække. Dog kan der i de nordlige og højtliggende egne være køligt, specielt om natten. Passende ”anstændig” påklædning ved besøg i templer, pagoder og museer. I regnsæsonen kan vejret være meget omskifteligt, så da er det en god ide at medbringe et regnslag, som hurtigt kan findes frem af håndbagagen. Husk endvidere en varm trøje til lange køreture i de airconditionerede biler, busser og tog.

Drikkepenge: Det forventes at man lægger lidt drikkepenge efter måltider, og nogle Riel til rengøringen på hotellet er også højt værdsat. Ved udflugter er det velset at give lidt til chauffør og guide. Er man en større samling mennesker kan man samle ind i gruppen, og ellers er et par dollars til chaufføren og lidt ekstra til guiden passende pr. person. Har man samme chauffør og guide flere dage i træk, kan man passende give et samlet beløb til sidst. Regn med ca. en 3-4 dollars til guider pr. dag og lidt mindre til chauffør mv.

Mad og drikke

Khmer køkkenet minder meget om det øvrige asiatiske køkken, hvor hovedbestanddelen af et måltid er ris og grøntsager. Maden er dog ikke så stærkt krydret, som den er i Thailand. Et levn fra den franske besættelse er blandt andet de franske baguettes, som kan fås mange steder. Der findes de helt billige gadekøkkener, hvor et måltid mad koster omkring 3 USD til finere restauranter i de større byer. Vand bør kun drikke på flaske og ved sart mave bør man passe på mad, der ikke er stegt eller kogt (f.eks. salater).

Sikkerhed

Cambodja er et fredeligt land at rejse i. Tyverier fra turister, som lomme- og tasketyverier, er dog et udbredt problem i de meget befærdede områder som i Phnom Penh og Siem Reap, så pas ekstra godt på jeres ejendele i disse byer. Landminer er stadigvæk et stort problem i landet, så det er vigtigt kun at færdes på stier og veje. Spørg altid i lokalområdet, hvis I påtænker at køre ud på cykel eller motorcykel på egen hånd. Tiggeri opleves de fleste steder, dette kan være en ubehagelig oplevelse, da mange tiggere mangler arme eller ben fra uheld med landminer. Vær opmærksom på uautoriserede guider ved Angkor Wat. Dette er især yngre mænd, som pludselig dukker op og er behjælpelige med at vise gode fotografi steder og ivrigt fortæller om templer, for så pludselig at opkræve penge for deres service.

Shopping

Opmuntret af regeringen og hjælpeorganisationer har man opfordret de lokale folk at genoptage deres naturtalenter så som f.eks. vævere og håndværkere - alt lavet i silke, bomuldsstoffer, rattan, bambus, træ og ler. Derudover findes et stort udvalg af alt fra punge, tasker og tøj til t-shirts, sølv, skulpturer og tørklæder. Husk at tinge om priserne på de lokale markeder.

Danmarks ambassade i Cambodja

Danmark har ingen Ambassade eller Konsulat i Cambodja, så der henvises til Danmarks Ambassade i Thailand.

Embassy of Denmark
10, Sathorn Soi 1 South Sathorn Road
Bangkok 10120, Thailand
Tel +66 (0) 2343 1100
bkkamb@um.dk
http://thailand.um.dk