Cambodja

Cambodja var engang Sydøstasiens mægtigste imperium med Angkor Wat som hovedsæde. I mange år har landet dog været præget af konflikter og borgerkrige. Sidst i 1970’erne overtog Pol Pot og de røde Khmer magten. En borgerkrig som har sat dybe spor i det engang så mægtige land og som, til en vis grad, stadig præger dagligdagen. I dag er der dog fredeligt i Cambodja, og man tager med åbne arme imod alle rejsende, som kommer for at opleve dette spændende land.

For mange står Angkor Wat øverst på listen over steder, der skal opleves – og dette er ikke uden grund. Hele området omkring Angkor Wat er imponerende med dets smukke gamle templer og paladser, nogle står stadig, som man fandt dem, dækket af jungle. En mere trist del af Cambodjas historie kan bl.a. opleves i Phnom Penh. Her findes de frygtelige Killing Fields, hvor mange tusinder måtte lade livet under Pol Pots regime samt fængslet Tuel Sleng, hvor den cambodjanske befolkning blev mishandlet og tortureret. Men Cambodja er meget mere end Angkor Wat og minderne om den frygtelige borgerkrig. I Siem Reap, med dennes smukke beliggenhed ned til floden, kan du nyde nogle at de bedste restauranter og barer i landet. Du kan også besøge gamle kongelige paladser og templer, og Kampot byder på landlige idyl evt. kombineret med et besøg til Bakor National Park. I Kratie kan du begejstres over de sjældne saltvandsdelfiner, og i Sihanoukville er der dømt afslapning på en de dejlige strande.

Individuelle Rejser
4 rejser
GruppeRejser
2 rejser

Om Cambodja

Et varmt og imødekommende folk på trods af deres historie

Cambodja er et af de mindre udviklede lande i regionen og er først i nyere tid kommet ud af 30 års vold og fortvivlelse. Disse års uro blev indledt af Vietnam-krigen og derefter forværret af Khmer Rouge, et hensynsløst regime, der ønskede at skabe en bonde-ledet, utopisk stat ... og dræbte én ud af fem cambodjanere i forsøget. Men Khmer folket, på trods af tre mørke årtier, har en gennemtrængende følelse af optimisme, hvor end du færdes i landet. En ting alle besøgende mærker er de lokales varme, imødekommenhed og reelle taknemmelighed for, at du vil besøge deres land.

En perlerække af templer

Men Cambodja har et endnu større trumfkort i ærmet, nemlig den gamle kongeby Angkor. Angkor betyder by på khmer, og Angkor er anset for at være den mest avancerede civilisation i sin tid.

Det arkitektoniske mesterstykke, templerne i Angkor Wat – var kandidat til listen over verdens nye syv vidundere. Angkor Wat ligger inde i junglen og består af en hel del templer. Mange siger at Angkor Wat er hele rejsen værd i sig selv, men man må ikke snyde sig selv for alle de andre fantastiske oplevelser Cambodja kan byde på.

Storby, kultur og fantastiske naturoplevelser

Phnom Penh er nationens genfødte hovedstad og har bevaret noget af den falmede, franske koloniale pragt med brede boulevarder og imponerende arkitektur placeret i en hastigt voksende asiatisk by. Besøg også de fantastiske, smukke guldbelagte templer og prangende pagoder. Eller læg vejen forbi et af de mange spændende museer hvor du kan opleve Khmer-folkets kultur.

Derudover er der den afslappede arv fra kolonitiden Kep og Kampot, landsbyer på stylter langs den store Tonle Sap sø, den skønne Koh Kong provins og Kardemomme bjergene beliggende i den utæmmede nordvestlige del af landet. Og oven i det hele findes de smukke sydlige badestrande. Cambodja er fuld af overraskelser, for ikke at nævne det fantastiske (og stort set ukendte) Khmer køkken og det spændende kunsthåndværk. Mange vælger at kombinere en rejse til Cambodja med Thailand, Laos eller Vietnam. Kontakt os og hør om de mange muligheder.