Rejser til Mexico 

Mexico er et land med mange kontraster og en lang og til tider blodig historie - himmelstræbende bjergkæder indrammer frugtbare dale, og frodig regnskov afløses af trøstesløs ørken. Her er en af verdens største byer og et uendeligt antal små afsides beliggende flækker – det hele rammet ind af knap 10.000 km kystlinje. Kontrasterne afspejles også i landets befolkning - mange har aner fra både de spanske erobrere og fra landets oprindelige befolkningsgrupper, hvis traditioner og sprog er blevet overført gennem generationer, og som i dag kan opleves i kunsthåndværk, danse og folkefester. 

Alle vores rejser til Mexico kan skræddersyes efter jeres ønsker til indhold og rejselængde. Kontakt os for forslag på tlf. eller mail: info@drommerejser.dk

Individuelle Rejser
5 rejser
GruppeRejser
3 rejser

Indianerkulturer fik med spanskrøret  

Mexico var beriget med flere højtudviklede indianer civilisationer med Aztekerne i det centrale Mexico og Mayaerne på Yucatan og i det sydlige Mexico. Maya kulturen var allerede på tilbagegang før spanierne koloniserede Mexico, mens Aztekerne i den grad mærkede det europæiske indtog i 1500-tallet og frem og det ikke kun på slagmarken, men primært gennem koppe- og tyfusepidemier, der kostede op mod 75 % af aztekerne livet.  

Der findes stadig mange indianske efterkommere i Mexico og det indianske sprog, Nahuatl tales stadig af over en million mexicanske indianere, men ellers er det primært i landskaberne man finder tegn på fordoms storslåede kulturer med et utal at smukke ruinbyer og imponerende pyramider.  

Af spændende mayaer byer kan vi anbefale Chichén Itzá, Kalakmul, Uxmal, Ek Balam og Tulum på Yucatan samt Palenque i Chiapas provinsen. Nordøst for Mexico City finder du Azteker byen Teotihuacán, der betyder ”Gudernes sted”, og som er berømt for sine imponerende pyramider, Månens Pyramide og Solens Pyramide.  Byen menes af have haft en befolkning på op mod 200.000 indbyggere i sin storhedstid fra 300-600 e.kr. 

Yucatan-halvøen 

Yucatan-halvøen, der deler Den Mexicanske Golf og Det Caribiske Hav, er noget nær den perfekte feriedestination. Havet, med temperaturer som i et badekar året rundt, frister naturligvis med mange aktiviteter, og de findes alle på Yucatan: Sejlads, snorkling, surfing, kajakroning, cavediving og dybhavsfiskeri.

På land er der også masser af muligheder for at være aktive med mountain-biking, vandring og golf. I mangrover og jungleområder er der et rigt dyreliv med aber, leguaner, tapirer, myreslugere og vildsvin, ja med lidt med held kan du endog støde på kattedyrene ozelot og jaguar. 

 

En rejse til Yucatan er ikke fuldendt før man har besøgt minimum én af de mange fascinerende maya-byer, der ligger spredt i stort antal rundt på Yucatan-halvøen. Nogle har været tilgængelige for besøgende i mange år, mens andre først nu er ved at blive fra-vristet junglens favntag. 

 

Rejsen i Mexico 

Yucatan halvøen er oplagt til en individuel kør-selv ferie. Det er både nemt, sikkert og bekvemt, idet vi naturligvis sammensætter rejsen efter dine ønsker og sørger for alt fra flybillet, billeje og hotelreservationer hele vejen rundt på den smukke halvø. Og efter rundrejsen og alle oplevelserne kan det anbefales at slutte ferie med nogle afslappende dage i den hyggelige by Playa del Carmen, med sine lækre sandstrande, krystalklare vand og et byliv med masser af gode spisesteder og forretninger til ferieshopping. 

I det øvrige Mexico anbefaler vi vores grupperejser med Explore. Her rejser du i en lille international gruppe på 10-18 personer med dygtige engelsktalende rejseledere.  Rejserne med Explore variere fra 9-22 dage og er i øvrigt oplagt som singlerejse, da mellem 40 og 50 % af de rejsende på Explores ture rejser alene.