Rejser til Laos

Laos er på mange måder et uberørt og uspoleret land. Den mægtige Mekong flod og dens bifloder skaber landets vigtigste geografiske træk. Flodens bugtede vej gennem den nordlige del af Laos har skabt nogle af de mest fantastiske kalkstensformationer end noget andet sted på jorden. Laoterne er buddhister og et meget religiøst folk, og overalt findes der smukke og spændende templer. I hovedstaden Vientiane, findes bl.a. det forgyldte Pha That Luang tempel fra det 16. årh., der samtidig er landets vigtigste nationale symbol. Der findes utallige smukke templer i hovedstaden, og alene af den årsag er et ophold i Vientiane et ”must” for enhver der besøger Laos. Her findes ingen skyskrabere – endnu – så her er en afslappet atmosfære.

 

 

 

Individuelle Rejser
2 rejser
GruppeRejser
1 rejse

Om Laos

Hvad skal du besøge i Laos

Oplev Vientianes afslappede atmosfære og seværdigheder og Vang Vieng, den tidligere backpacker by, er et populært udgangspunkt for at udforske områdets fantastiske landskaber. Tag en tur på cykel eller ”tube” ned ad Nam Song floden. Oplev den ”vilde” vildmark, den uspolerede natur og kulturen og dagliglivet hos de stammer, der bebor området.

Den charmerende by, Luang Prabang, der er hovedby i provinsen af samme navn, er et UNESCO Verdens Kulturarv område. Som det kan forventes, er byen helt unik. Der findes utroligt smukt bevarede forgyldte templer med de orangeklædte munke, der ligger side om side med de traditionelle laotiske huse og de imponerende palæer fra den franske kolonitid. 

Renskurede gader med en blomstrende café kultur ved bredden af Mekong og Nam Khan fuldender billedet af en by, der næsten er for behagelig til at være sand. Krukkernes Dal ligger i den grønne Xieng Khuang provins. Spredt ud over et stort areal ligger store krukker, der menes at være 2000 år gamle. Ingen har endnu kunnet fastslå, hvad krukkerne har været brugt til. En helt unik seværdighed. 

Med slowboat fra Thailand

På en af vores spændende rundrejser kan I komme sejlende ind til den hyggelige by, Luang Prabang. Turen begynder med en overnatning i Chiang Rai i Nordthailand, hvorfra I skal med Luang Say båden. "Slowboat’en" minder nærmest om en stor ombygget longtail båd med tag og kahyt.

Undervejs til Pakbeng, er der flere stop og mulighed for at opleve de lokales dagligdag langs Mekong floden, inden I næste dag når Luang Prabang.