Dagsprogram

Dag 1:
Afrejse Danmark
Afrejse til Sri Lanka med 1 flyskift undervejs.

Dag 2:
Ankomst til Sri Lanka
Ved ankomsten vil I blive mødt af vores lokale repræsentant og kørt til jeres hotel i strandbyen Negombo.

Dag 3:
Negombo - Anuradhapura - Sigiriya
Efter morgenmaden kører I til Anuradhapura, hvor I har mulighed for at se den historiske by. Og ja, den er på UNESCOs verdensarvsliste. Anuradhapura var øens første hovedstad i perioden 5. årh. f.K til 9. årh. e.K og var centrum for øens buddhistiske civilisation, og er uden tvivl den mest storslåede by i det gamle Sri Lanka. Se også det ældste, dokumenterede træ i verden (ca. 2200 år gammelt) kaldet The Sri Maha Bohdi, bragt som skud fra det træ hvorunder Buddha fik sine syner. Oplev også de ældste buddhistiske helligdomme, nogle helt tilbage fra d. 3. årh. f. K, det imponerende hvide ”dagabas” (relikvieskrin) og monumenter udsmykket med smukke stenhuggerarbejder og skulpturer, legehaver, flot udførte stenbade og damme og et fantastisk overrislingssystem med reservoirer og kanaler. Herefter videre til Habarana eller Dambulla for overnatning.

Dag 4:
Sigiriya - Lion Rock - Sigiriya
Formiddagen er jeres egen, så I kan nyde morgenmaden eller eventuelt tage til Kandalama, hvor I har mulighed for en spektakulær ballontur. Om eftermiddagen skal I en tur til Sigiriya og en frisk trappetur til klippefortet fra det 5. århundrede. Dette sted er også et verdensarv sted og består af resterne af et fort på toppen af en klippe. Halvvejs oppe finder I ”The Lion Gab” og ”spejlvæggen” med freskoer af ”de himmelske frøkner". Ved bunden af klippen findes voldgrav, borgmur og haver som strækker sig flere hundrede meter ud fra klippen. Efter dette besøg vender I tilbage til hotellet.

Dag 5:
Sigiriya - Polonnaruwa - Minneriya - Sigiriya
Efter morgenmaden er der tur til Polonnaruwa, som er den næstældste hovedstad på Sri Lanka. Den er i dag et af de bedst bevarede arkæologiske steder i landet og står som et eksempel på de første kongers disciplin og storhed. Den gamle by Polonnaruwa er erklæret en del af UNESCO's verdensarv. Polonnaruwa er den næststørste by i den nordlige provins. Herefter vender I tilbage til hotellet og resten af dagen er fri til afslapning, eller I kan eventuelt vælge et besøg i Minneriya National Park, hvor I kan tage på elefant-safari.

Dag 6:
Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy
Efter morgenmaden besøger I The Golden Caves Temples lidt udenfor Dambulla. Templet er det største og bedst bevarende grotte-tempel i Sri Lanka. Statuerne og malerierne i grotterne kan dateres tilbage til det 1. århundrede f.K., men disse blevet restaureret og malet op i det 11., 12. og 18. århundrede e.K. Grotterne tjente som tilflugtssted for Kong Valagamba, også kaldet Vattagamini Abhaya, under hans 14 år lange eksil fra kongeriget Anuradapura. De Buddhistiske munke, der mediterede i hulerne, beskyttede ham mod hans fjender. Da kongen vendte tilbage til tronen i Anuradapura lod han opføre et storslået tempel i Dambulla som tak. Sidst på dagen når I frem til hyggelige Kandy by.

Dag 7:
Kandy
Buddhister anser Kandy for at være et af de helligste steder i verden. Det skyldes at Kandy er hjemsted for det smukke Dalada Maligawa tempel også kaldet Tandens Tempel. I besøger templet og skal desuden overvære et flot danseshow med forskellige danse fra Sri Lanka. I får også et fint indtryk af resten af den gamle hovedstad, Kandy, som er optaget på UNESCO's verdens naturarvs liste. Den var det sidste tilholdssted for singalesernes konger under portugisernes, hollændernes og englændernes styre og endelig overgivet til englænderne i 1815.

Dag 8:
Kandy - Hatton (med tog) - Ella
Efter morgenmaden skal I besøge en te-plantage og lære hvordan teen tørres, sorteres og forarbejdes. Herefter stiger I ved 12-tiden på toget på Hatton Railway Station. Togrejser i Sri Lanka kan være en eventyrlig oplevelse og en god måde at opleve de billedskønne ”te-landskaber”på. Dagens togrejse fra Hatton til Ella er en af de smukkeste ture i verden og tager ca. 4 timer. Højlandets dramatiske landskaber rører sanserne, mens I passerer frodige te-plantager, majestætiske bjergtoppe og brusende vandfald. The Sri Lanka Railways – statens jernbaneselskab – som blev dannet i 1864 under kolonitiden, har et stort antal ruter spredt over hele øen. Ikke alle togsæt er lige moderne, så vær forberedt på, at nogle afgange mere bærer præg af en historisk togrejse, end det er en rejse i luksus. Landskabet udenfor vinduerne er til gengæld verdensklasse smukt. I bliver mødt af jeres chauffør på stationen i Ella og kørt til jeres hotel.

Dag 9:
Ella - Tissamaharama
Efter morgenmad skal I besøge “Little Adam’s Peak” og “Demodora Nine Arch Bridge”. Little Adams Peak er den mest berømte attraktion i Ella området og besøges af både lokale og turister. I modsætning til pilgrimsbjerget Adams Peak, der er en strabadserende oplevelse at skulle bestige, kan stort set alle klare turen til lillebror-toppen Litte Adams Peak. Herfra har I den smukkeste udsigt over bjergkæderne Kataragama, Narangala og den betagende Ella Gap, kløften mellem Little Adams Peak og Ella Rock. Broen Nine Arch Bridge blev bygget i Gotuwala mellem de to jernbanestationer Ella og Demodara under den britiske kolonitid og er den største bro i Sri Lanka. Beliggende næsten 950 meter over havet bliver denne 30 meter høje bro på Sinhala kaldt ”Ahas namaye palama” som betyder ”De ni skyers bro”. Når man står nedenunder og kikker op, er der et smukt syn af ni skyer gennem de ni buer i broen. Broen bliver også kaldt ”broen i himlen” på grund af højden.

Dag 10:
Tissamahara - Unawatuna
Efter morgenmaden er der jeep safari til Yala National Park. Et at rejsens absolutte højdepunkter. Yala er Sri Lankas bedst kendte nationalpark, og her kan I møde elefanter, leoparder, bjørne, krokodiller og vildsvin. Den strækker sig over 97.800 hektarer, og er den næststørste af Sri Lankas nationalparker. Det åbne bølgende landskab har i mange år været hjemsted for sine mange elefanter, men i de sidste år er parken også blevet kendt for sin forskning og beskyttelse af leoparder. Et projekt der er omtalt i National Geographic og udsendelser på Discovery TV. Man mener, at parken har jordens største koncentration af leoparder pr. km2. Leoparderne spottes typisk i det bakkede landskab med spredte klipper og lav bevoksning, hvor dyrene kan gemme sig. Ellers er Yala Nationalparken hovedsaglig dækket af sletter med græs, lav jungle og så områder med tættere vegetation. Flere fersk- og saltvands laguner er tilholdssted for utallige strand- og trækfugle. Efter besøget i parken kører i mod strandbyen Unawatuna.

Dag 11 - 14:
Unawatuna
Dagene er jeres egne til afslapning og til at fordøje de mange indtryk fra turen rundt i Sri Lanka. Overvej muligheden for at tage på hvalsafari eller at besøge et at områdets havskildpaddeprojekter.

Dag 15:
Hjemrejse Sri Lanka
Afhængig af jeres flyafgang kører I nordpå til lufthavnen i Negombo for flyrejse hjem.

Dag 16:
Ankomst Danmark