Dagsprogram

Dag 1:
Danmark - Calgary
I ankommer til Calgary, hvor I afhenter lejebilen og kører til jeres centralt beliggende hotel. Resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning: Sandman Downtown Calgary

Dag 2:
Calgary - Banff (kørsel ca. 123 km)
Inden I kører vestpå mod Banff i Rocky Mountains, kan I eventuelt besøge Calgary Tower, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen eller aflægge et besøg i Calgary Olympic Park, der blev benyttet i forbindelse med vinterolympiaden i 1988. I fortsætter fra det flade prærielandskab mod Rocky Mountains høje tinder til Banff National Park.

Overnatning: High Country Inn

Dag 3:
Banff
Hele dagen er fri til at udforske den hyggelige by eller Nationalparken. Banff tilbyder en bred vifte af aktiviteter. Fra den populære Sulphur Mountain Gondola har I en fantastisk udsigt over Banff og de omkringliggende bjerge. Cave & Ba'sin National Historic Site tilbyder et unikt tilbageblik på Banffs historie. Andre interessante steder i området er de varme kilder, Bow River Falls, Tunnel Mountain Drive med de eroderede ”hoodoos” og de lokale naturhistoriske museer.

Overnatning: High Country Inn

Dag 4:
Banff - Revelstoke (kørsel ca. 281 km)
I kører nordpå til Lake Louise, der er et af verdens mest fotograferede landskaber. Om eftermiddagen fortsættes gennem Yoho National Park, Rogers Pass og Glacier National Park - nogle af de mest naturskønne områder i Canada.

Overnatning: Coast Hillcrest Hotel

Dag 5:
Revelstoke – Kelowna (kørsel ca. 205 km)
På turen sydvestover vil I opleve hvordan landskabet skifter fra barske bjergtoppe til bølgende dale i Okanagan regionen i British Columbia. Her finder I bl.a. regionens bedste vinproducenter og frugtdyrkere.

Overnatning: Coast Capri Kelowna

Dag 6:
Kelowna – Vancouver (kørsel ca. 392 km)
Tag tidligt af sted og kør langs bredden af Lake Okanagan til Penticton. Herfra fortsætter I via de små byer Keremeos og Princeton ind i Manning Park. Denne 66.884 hektar store park er især kendt for sine fine vandrestier og dyreliv. Her lever både prærieulve, sorte bjørne, muldyr hjorte og mindre dyr som bævere, murmeldyr og jordegern. For fugleinteresserede findes her mere end 200 forskellige arter. Om eftermiddagen kører I igennem de frugtbare sletter i Fraser River Valley, inden I når den livlige by Vancouver.

Overnatning: Sandman Hotel Vancouver City Centre

Dag 7 - 8:
Vancouver
Vancouver er en af de mest spektakulære byer i verden med populære attraktioner som Stanley Park, Granville Island, Chinatown, Gastown samt Prospect Point, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. Køb eventuelt et Hop-on-Hop-off Pass til byens dobbeltdækkerbusser og sporvogne, som giver jer mulighed for at komme rundt i byen til dens mange seværdigheder.

Overnatning: Sandman Hotel Vancouver City Centre

Dag 9:
Vancouver – Victoria (kørsel ca. ca. 64 km)
I forlader storbyen og kører den korte vej sydpå til Tsawwassen, hvorfra dkal med færgen til Vancouver Island (billet ikke inkl.). Hav kameraet eller mobilen parat under overfarten, da der er en god chance for at opleve spækhuggere, sæler og ørne. Efter ankomst kører I til jeres hotel i Victoria.

Overnatning: Sandman Hotel

Dag 10:
Victoria
Dagen er fri til at udforske smukke og kulturrige Victoria, der er provinshovedstad i British Columbia. Besøg f.eks. Beacon Hill Park, Bastion Square, Parlamentsbygningen, Chinatown, havneområdet og det historiske Empress Hotel. Herfra kan I også tage på hval cruise, da vandene i Juan de Fuca-strædet er hjemsted for bl.a. spækhuggere, pukkelhvaler, delfiner og marsvin.

Overnatning: Sandman Hotel

Dag 11:
Victoria – Campbell River (kørsel ca. 286 km)
Rejsen fortsætter nordpå ad Vancouver Islands østkyst til Campbell River, det er et af verdens bedste steder for laksefiskeri. Undervejs passeres Duncan, der er kendt for sine totempæle og Chemainus’ farverige vægmalerier. Hvis tiden tillader det i nærheden af Nanaimo, kan I tage en omvej for at besøge Cathedral Grove med de berømte douglas grantræer, som er over 800 år gamle og skyder imponerende 70-80 meter opad.

Overnatning: Coast Discovery Inn and Marina

Dag 12:
Campbell River – Port Hardy (kørsel ca. 234 km)
Videre mod nord bør I gøre et kort stop i det lille samfund Telegraph Cove, der er smukt beliggende ved vandet og blot har 20 indbyggere. Hvis I gik glip af hvalsafari i Victoria, er Telegraph Cove et af de bedste områder for hvalsafari i Canada.

Overnatning: Glen Lyon Inn

Dag 13:
Port Hardy – Prince Rupert (kørsel 16 timers sejltur)
I kører tidligt til færgeterminalen og skal være der 90 minutter før afgangen kl. 07.30. Sejlruten ”The Inside Passage” er absolut et af rejsens højdepunkter. I sejler gennem et af verdens smukkeste naturscenerier forbi små øer og smalle kanaler. Netop disse farvande er hjemsted for ørne, spækhuggere og sæler. Ankomst i Prince Rupert ca. kl. 23.30.

Overnatning: Prestige Prince Rupert Hotel

Dag 14:
Prince Rupert – Smithers (kørsel ca. 350 km)
Tilbage på fastlandet går turen til Smithers gennem British Columbias vilde og barske landskaber. Det er værd at gøre et stop i den historiske Ksan Native Village i Hazelton, der repræsenterer Canadas oprindelige befolkning, gitskan-indianerne.

Overnatning: Prestige Hudson Bay Lodge

Dag 15:
Smithers – Prince George kørsel (ca. 381 km)
På vej til Prince George bør I tage en omvej til Fort St. James - en nyrestaureret pelshandelspost. Stedet er dateret tilbage til 1806 og er bygget ved bredden af Stuart Lake. Det viste sig at være et lukrativt sted for pelshandel helt frem til 1952.

Overnatning: Coast Prince George (Inn of the north)

Dag 16:
Prince George – Jasper (kørsel ca. 374 km)
I krydser Yellowhead Pass mod øst og passerer Mount Robson, det højeste bjerg i de canadiske ”Rockies”, inden I når Jasper. Jasper er blot en lille by – endnu mindre end Banff, men skønheden i den omkringliggende nationalpark er mindst lige så smuk som i Banff, og ikke nær så besøgt. Jasper National Park er næsten 11.000 km², svarende til en fjerdedel af Danmarks areal.

Overnatning: Jasper Inn

Dag 17:
Jasper
Dagen er til fri disposition i Jasper, der byder på alt fra dybe kløfter og brusende floder til fantastiske bjerge og ikke mindst 1.000 km vandreruter. Nyd udsigten på den blot 7,5 minutter lange, men smukke tur i svævebanen Jasper SkyTram til 2.263 meters højde, besøg Maligne Canyon, der er områdets længste kløft. I kan også gå en tur langs Maligne Lake, der er dannet af smeltevand fra gletsjerne og besøge de varme kilder i Miette Hot Springs.

Overnatning: Jasper Inn

Dag 18:
Jasper – Lake Louise (kørsel ca. 225 km)
I kører sydpå langs den legendariske Icefield Parkway omgivet af majestætiske bjergtoppe, billedskønne søer og imponerende gletsjere. Dagens endestation er den smukke Lake Louise, et af verdens mest fotograferede landskaber.

Overnatning: Lake Louise Inn

Dag 19:
Lake Louise (kørsel ca. 183 km)
Nyd de sidste indtryk af dette smukke område inden I kører til Calgary Lufthavn for at aflevere jeres lejebil , inden I flyver retur til Danmark.

Dag 20:
Ankomst Danmark