Botswana

Botswana 

Smukke Botswana er en af Afrikas stoltheder. Ikke kun kan lander bryste sig af, at man på stort set enhver safari, kan spotte ”The big Five”, og det har også en af de højeste økonomiske vækstrater i verden, hvilket gør at den demokratiske regering er misundt af mange afrikanske lande. Det har forvandlet sig fra at være et af de mest underudviklede lande i Afrika til at være et vellykket og stabilt land, og hovedårsagen til dette findes under jorden – i diamanter. Botswanas er rig  diamantreserver, og 50 % af disse ejes af regeringen. Derfor, og i modsætning til andre afrikanske lande, har Botswana ikke haft det presserende behov for at udvikle turisme af hensyn til indtægter, hvilket betyder, at lav-effekt økoturisme står højt på dagsordenen.

GruppeRejser
1 rejse

Om Botswana

Botswana, der er på omtrent samme størrelse som Frankrig, er domineret af Kalahari-ørkenen, en stor tørret vandflade”, der er beboet af de legendariske Kalahari Bushmen. Landet er også kendt for store, åbne savanner og et rigt dyreliv – der giver en total ”Out of Africa oplevelse.

I nord fosser Okavango-floden ind fra nabolandet Namibia og danner dermed Okavango-deltaet, verdens største floddelta og en uovertruffen destination for game drives og fuglekig i den fantastiske natur. 

I det afsidesliggende, flade Central Kalahari Game Reserve kan du spotte giraffer og gnuer vade gennem gyldent, højt græs mens Makgadikgadi Game Reserve byder på de anderledes, kæmpe baobab træer (bl.a. det berømte 'Chapman's Baobab', der er 25 m i omkreds og engang blev brugt som et fyrtårn af tidlige opdagelsesrejsende). Her findes også flokke af flamingoer. 

En anden vigtig destination er Chobe National Park - et stort vildnis af flodsletter, sumpe og skov. Chobe floden, der er beliggende i den nordlige udkant, er livlinen” for elefanter, bøfler, giraffer, sables, impalaer, bavianer og rovdyr som f.eks. løver. 

Kulturelt har Botswana også meget at tilbyde. Der er mange landsbygårde, hvor du som besøgende, vil kunne se traditionel kunst og håndværk, dans og andre aktiviteter. 

Landets hovedstad, Gaborone er en moderne by med skinnende nye skyskrabere, indkøbscentre, biografer og museer.

Vores rundrejser i Botswana foregår i en lille international gruppe på 10-16 personer med en dygtig, engelsktalende turleder.