Dagsprogram

Dag 1:
Afrejse Danmark

Dag 2:
Kota Kinabalu
Ankomst til Kota Kinabalu, Sabahs hovedstad, hvor I bliver mødt af jeres engelsktalende guide, som sørger for transport til hotellet. Byen er opkaldt efter det mystiske Kinabalu-bjerg med de høje forrevne tinder i byens bagland. Resten af dagen er til fri disposition i KK, som Kota Kinabalu kaldes lokalt. Det er en afslappet by med en herlig udsigt til øerne ud for kysten, især når solen går ned og danner det mest fortryllende farvespil. Vi kan varmt anbefale et besøg på en af de mange fiskerestauranter, der ligger i byen.

Overnatning: Horizon Hotel

Dag 3:
Kota Kinabalu - Gaya Island
Når morgenmaden er spist, går turen med båd til Gaya Island - en af de smukke tropiske øer i bugten, ikke langt fra Kota Kinabalu. Sammen med guiden følger I naturstierne gennem mangroveskoven og får måske også et glimt af de vilde dyr på øen. Mest mærkværdig er den skæggede gris. Gaya er også kendt for sin befolkning af ø-malajer, hvis landsbyer er bygget på pæle i vandet. Efter vandreturen kan I nyde de medbragte madpakker på stranden, og der vil være tid til at svømme eller solbade. Der vil også være mulighed for at leje snorkeludstyr og udforske livet under vandoverfladen. Sidst på eftermiddagen er I tilbage på hotellet.

Overnatning: Horizon Hotel
Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 4:
Kota Kinabalu
Dagen er til fri disposition. Oplev byen på egen hånd eller nyd strandene vest for Kota Kinabalu. Central Market er mest livligt om morgenen, når fiskerne kommer med deres fangster, og kvinderne fra bjerglandsbyerne bringer deres frugt og grøntsager ned for at afsætte dem på markedet. Det er også interessant at slentre rundt i pælelandsbyen Kampong Ayer på kanten af havet, og vil man have lidt viden om de lokale samfund, er statsmuseet værd at besøge. Det er bygget i beton, men i stil med traditionelle langhuse, og det rummer en fin samling af kulturskatte fra forskellige stammefolk.

Overnatning: Horizon Hotel
Måltider: Morgenmad

Dag 5:
Kinabalu Park for foden af Mt. Kinabalu
Efter morgenmaden køres til Kinabalu Parken, der ligger ved foden af Sydøstasiens højeste bjerg, Mount Kinabalu, hvis tinder rejser sig 4.100 meter mod himlen. Parkens 750 km² rummer et enestående flora og dyreliv. Her er planter fra alle verdens egne. Der findes flere end 1.000 slags orkidéer og adskillige rododendronarter. Dyrelivet er ligeså mangfoldigt, idet I kan være heldige at opleve løvaber, spøgelsesaber, gibbonaber, skællede myreslugere og mange andre særprægede dyr. Der er indlagt et kort stop ved Pekan Nabalu marked, hvor der er mulighed for at smage på sæsonens lokale frugter. Turen fortsætter mod øst til Poring, 50 meter oppe i regnskovens trækroner er udspændt en hængebro. For de modige venter her en fantastisk oplevelse af den tropiske regnskov set i fugleperspektiv. Næste stop er ved Kipungit-vandfaldet nær de varme svovlkilder - et ideelt sted at få løsnet de stive muskler op, mens man bader omgivet af hibiscus og blomster-duftende frangipani-træer midt i den vilde regnskov. Hvis vejret tillader det, får I mulighed for at få fødderne behandlet i et fiskespa ved Moroli River i Luanti.

Overnatning: Zen Garden Resort Kundasang
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 6:
Mount Kinabalu Park - Kota Kinabalu
Efter I har spist morgenmad, kører I til Kundasang Memorial Park, hvor I får indblik i Sabahs rolle i 2. verdenskrig. Hvis dagen byder på god sigtbarhed, vil der være gode fotomuligheder af det majestætiske Mt. Kinabalu. I fortsætter til Education Centre og Mountain Garden i nationalparkens hovedkvarter. Her er der en guidet vandretur på en af stierne, hvor I oplever den kølige montanskov. Efter frokost bliver I kørt tilbage på hotellet i Kota Kinabalu.

Overnatning: Horizon Hotel
Måltider: Morgenmad

Dag 7:
Kota Kinabalu - Sandakan - Sepilok
Der er tidlig afgang fra hotellet til lufthavnen for flyrejse med Air Asia til Sandakan. Fra lufthavnen kører I den korte tur til Sepilok. Resten af dagen er til fri disposition på Sepilok Nature Resort, som er et hyggeligt turistklasse resort i gåafstand fra det berømte Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre. Sepilok Nature Resort har 23 træhytter, der er omgivet af en sø og en frodig tropisk regnskovshave med en imponerende samling af eksotiske planter, herunder 150 forskellige arter af orkidéer. Der er ikke mange faciliteter på Sepilok Nature Resort, men restauranten tilbyder en behageligt stemning og der serveres såvel lokale og som internationale retter. Hyg jer på den overdækket terrasse eller ude i det fri på det store plateau med solsenge.

Overnatning: Sepilok Nature Resort
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 8:
Sepilok - Sukau Rainforest
I bliver hentet om morgenen på jeres hotel af vores lokale guide og I kører sammen til Sepilok Orangutang rehabiliteringscenteret. Efter en kort præsentationsvideo om orangutangerne og Sepilok går I ca. ti minutter gennem regnskoven på træbroer til I ankommer til platformen hvor orangutangerne fodres ca. Kl. 10. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen og får et kosttilskud i form af bananer og mælk - Bemærk at der i frugtsæsonen (almindeligvis november-marts), hvor regnskoven bugner af friske frugter, ikke altid vil være orangutaner at se på turen. Det lyder måske lidt ”zoo-agtigt”, men formålet med centeret er at gøre orangutangerne så ”vilde” at de kan udsættes eller selv drage væk fra Sepilok og leve uden menneskelig indblanding. Mødet med disse prægtige menneskeaber er en oplevelse, der sætter sig på sjælen og bringer smilene frem. Efter frokost, bliver i kørt til havnen i Sandakan, hvor I sejler på Sabahs længste flod, Kinabatangan, til Sukau Rainforest Lodge. Her er der rig mulighed for at se fugle- og dyreliv. Om eftermiddagen er der endnu en sejltur på Kinabatangan floden på jagt efter dyre- og fugleliv inden I afslutter en oplevelsesrig dag med middag i stearinlysets skær og med udsigt over floden.

Overnatning: Sukau Rainforest Lodge
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 9:
Sukau Rainforest, Kinabatangan floden og Gomantong Cave
I bliver vækket af makak-abernes lange sørgmodige skrig, mens dagen langsomt gryer - godt det samme, for kl. 06.00 begynder dagens første safari op ad floden til Kelenanap Oxbow Lake. Dyrene er mest aktive om morgenen - måske er I heldige og møder et par af regnskovens store skikkelser som orangutangen, en lille flok vilde elefanter, et par langarmede gibboner eller den karakteristiske næseabe. Hvis vejret tillader det, vil der også blive tid til en lille gåtur i junglen. I har desuden mulighed for at være med i et projekt, der arbejder for at få plantet flere træer i området, så man undgår udryddelse af visse arter. I er tilbage ved ni tiden og spiser morgenmad. Efter morgenmaden, er der en oplysende og interessant tur om den fascinerende jungle, alt sammen leveret af en kompetent guide med en enorm viden om naturen og området. Efter frokost kan du deltage i hotellets egen hyggelige aktivitet og leg med orangutangerne. Om eftermiddagen er der endnu en sejltur på Kinabatangan floden på jagt efter dyre- og fugleliv inden I afslutter endnu en spændende dag med middag med udsigt over floden.

Overnatning: Sukau Rainforest Lodge
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 10:
Sukau Rainforest
Tag endnu en tidlig morgen afsted på flodtur op ad floden på jagt efter dyreliv. Brug dagen på at slappe af på resortet eller ved poolen med regnskovens lyde som bagtæppe inden I om eftermiddagen nupper endnu en spændende tur på floden. Efter frokost kører I sammen med jeres guide til den imponerende Gomantong Cave. Dybt inde i regnskoven følger I stien på jagt efter vilde orangutanger, som man kan være heldig at spotte i trækronerne. Fremme ved Gomantong grotten rammes I af stanken fra det tykke lag af flagermus og mursejler ekskrementer, der dækker hele grottebunden. Det kribler og krabler med alverdens insekter i det næringsrige dække, og op ad limstensvæggene i grotten kan man se skolopendre, edderkopper og kakerlakker. Er man heldig, kan man opleve en træslange på jagt efter uopmærksomme flagermus. Gomantong er også hjemsted for et utal at mursejlere, der bygger rede af spyt og fjer langt oppe under grotteloftet. Disse reder indsamles et par gange om året og sælges som en udsøgt og ekstrem dyr delikatesse - primært til det kinesiske marked. En gangbro bringer jer sikkert rundt i grotten. Ved skumringstid udspiller sig et fantastisk skue på himlen over grotten, når et parhundredetusinde flagermus i samlet flok forlader grotten i skumringen. Forestillingen tiltrækker ikke blot måbende turister fra hele verden, men også sultne rovfugle, der gør deres for at udfordre flagermusenes undvigeevner. Dagen slutter fuld af indtryk tilbage på Sukau Rainforest Lodge.

Overnatning: Sukau Rainforest Lodge
Måltider: Morgenmad

Dag 11:
Afrejse Sukau Rainforest
Efter en oplevelsesrig rundrejse på Sabah tager I til lufthavnen for flyafgang retur til Danmark.
Måltider: Morgenmad

Dag 12:
Ankomst Danmark