Byrundtur i Kuching

Halvdagstur pr. person DKK 495,-

Hyggelig tur rundt i Sarawak provinsens charmerende hovedstad, Kuching, der er i 1841 overgik til Sir James Brooke, den første hvide Rajah i Sarawak. Mange bygninger kan dateres tilbage til denne periode, der er gamle kinesiske templer og farverige markeder med spændende varer. Et besøg i Kuching vil ikke være fuldendt uden et besøg på Sarawak Museum. Museet er fra 1891, og har ry for at være det bedste i Sydøstasien. Her findes en fremragende samling lokale etnologiske og arkæologiske artefakter.

Min. 2 personer.

Sarawak River Sunset Cruise

Aftentur, 1½ time pr. person DKK 160,-

Turen begynder fra Kuchings Havnefront senest kl. 17.30, hvor I stiger om bord på MV Equatorial og skal på en 1 ½ times flodkrydstogt på Sarawak-floden. Dette er en vidunderlig måde at opleve Kuching City fra søsiden, og man får fornemmelsen af, hvordan transport til og fra byen var i gamle dage før indførelse af moderne køretøjer. På de fleste dage vil man være i stand til at nyde en naturskøn solnedgang fra dækket på krydstogtskibet.

Min. 2 personer

Semengoh Orangutang Center

Halvdagstur pr. person DKK 460,-

I afhentes på jeres hotel efter morgenmaden og kører til rehabiliteringscenteret ved Semengoh, hvor en flok rødhårede primater venter jer. Mødet med orangutangerne i den frie natur er storslået. Efter en kort vandretur gennem junglen, kommer I til et lille foderplateau, hvor et par rangers venter. I løbet af få minutter pusler det i træerne omkring jer. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer to gange om dagen for at få et kosttilskud til den føde, de selv kan finde i regnskoven. Centeret begyndte i 1975 og er beliggende godt 24 km fra Kuching.

Min. 2 personer. Tillæg fra Damai Beach kr. 100,-

Kajaktur

Heldagstur inkl. frokost pr. person DKK 490,-

Tidligt af sted fra hotellet kl. 08.00 og I kører godt en time til landsbyen, Krokong, hvorfra kajakturen begynder op af den bugtede flod omgivet af smukke landskaber. Undervejs mødes ofte de lokale fiskere og dyrelivet langs floden omgivet af den spændende regnskov. Turen klassificeres som grad 1-2 og foregår i rolige vande, hvor I enten glider eller padler ned af floden. Husk at medbringe en lys kortærmet skjorte, shorts, badetøj, skiftetøj (pakket godt ind i en vandtæt plasticpose), vand, solcreme og hat. I er retur i Kuching ca. kl. 15.00.

Min. 2 personer. Tillæg fra Damai Beach kr. 100,-

Bidayuh Stammens Langhus

Halvdagstur pr. person DKK 630,-

I afhentes på hotellet i Kuching og kører omkring en times tid til Ana Rais, der er beliggende i hjertet af Padawan Distriktet (ca. 40 km fra Kuching). Ana Rais er det største af Bidayuh stammens langhuse i Borneos Sarawak provins. Det er nu tid til at udforske den fredelige Bidayuh landsby og lære om kulturen i delstaten, om ikke mindst om det spændende dayak folk og deres dagligdag. Disse var tidligere hovedjægere, og i landsbyens Baruk (hovedhuse), kan der stadig ses kranier. I området dyrkes der bl.a. majs, sukkerør, ananas, papaya og ris.

Min. 2 personer.

Bako Nationalpark

Heldagstur inkl. frokost pr. person DKK 690,-

Godt 35 minutters kørsel fra Kuching ligger landsbyen, Bako, hvorfra I sejler til selve parken, der er beliggende på en halvø. Sejlturen tager 25 minutter afhængigt af tidevandet. Bako er et af de bedste steder i Sarawak, hvor man kan opleve dyrelivet i naturlige omgivelser. De forskellige typer af dyr, der er mulighed for at ”spotte” i Bako omfatter næseaber, sølvblad aber, langhalede makakaber, vildsvin, varaner og rigtig mange fuglearter. Den tropiske regnskov spænder fra mangrove til skov samt tropisk sump-, klippe- og strand vegetation. I skal på vandretur i den smukke park, og der er flere forskellige stier at følge afhængigt af Jeres fysik og interesse. Retur til Kuching midt på eftermiddagen.

Min. 2 personer. Tillæg fra Damai Beach kr. 100,-