Dagsprogram

Dag 1:
Afrejse Danmark

Dag 2:
Ankomst Kuching
Ved ankomsten til Sarawaks hovedstad Kuching bliver I mødt af jeress engelsktalende guide, der kører jer til hotellet i byens centrum. Resten af dagen fri.

Overnatning: The Waterfront Hotel

Dag 3:
Kuching
Kuching betyder kat på malaj og er uden tvivl den mest behagelige og interessante by på Borneo. Mange regner den for at være den mest attraktive ”storby” i Sydøstasien. Sammen med jeres engelsktalende guide skal I på en byrundtur, hvor I bl.a. besøger det spændende Sarawak Museum og får historien om ”kattebyen” ved den store flod. Museet er et af de bedste i denne del af verden, og man får her et fremragende indblik i Borneos fortid, men også en beskrivelse af den lokale befolknings levevis, både blandt kinesere, malajer og de mange stammefolk, som I senere vil møde nogle af. Kuching har mange smukke grønne områder og en venlig befolkning, der altid er parat til at hjælpe. Glæd jer til et besøg i basaren i Kuchings ældste bydel, også kaldet “antik-arkaden” pga. det store udvalg af antikviteter og kunsthåndværk, der kan købes her. I India Street sælges farverige tekstiler, tøj og lervarer. I er tilbage på hotellet over middag.

Overnatning: The Waterfront Hotel
Måltider: Morgenmad

Dag 4:
Kuching - Bako Nationalpark - Kuching
Tidlig morgenmad og af sted omkring kl. 08.00 mod fascinerende naturoplevelser i Bako National Park. Nationalparken ligger på en halvø ved kysten, og udgangspunktet for turen er landsbyen Bako, 35 minutters kørsel fra Kuching. Fra landsbyen fortsættes med båd i cirka 25 minutter til parkens hovedkvarter. Undervejs er der mulighed for at se krokodiller, havørne og andre havfugle. Fra parkens hovedkvarter skal I opleve og udforske den spændende natur og dyrelivet til fods via små junglestier. Bako National Park er et af de bedste steder i Sarawak, at se Borneos dyreliv i naturlige omgivelser. Det er således næsten sikkert at I vil spotte de frygtløse og ganske finurlige næseaber og andre abearter, vildsvin, kæmpe firben og et utal af fuglearter. Parken har også et imponerende udvalg af skovtyper fra mangrove til hedeskov, tropisk sumpvegetation, klippevegetation og strandvegetation. I er tilbage i Kuching midt på eftermiddagen.

Overnatning: The Waterfront Hotel
Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 5:
Kuching - kajaktur i junglen
Endnu en oplevelsesrig dag venter når I efter morgenmad bliver hentet på hotellet omkring kl. 08.00. Fra Kuching kører i ca. 1 time til Bengoh landsby, udgangspunktet for dagens kajak-eventyr. Flyd ned ad floden, der bugter sig gennem kalkstensbakker beklædt med tropisk regnskov. Det generelt rolige vand afbrydes af passager med klasse 1 og 2 strømfald, der nok giver et lille adrenalinsus, men ikke voldsommere end at de fleste kan deltage og vil nyde turen. Der er indlagt pauser så I kan nyde junglens skønhed, besøg en gæstfri Bidayuh Village og nuppe en svømmetur i det kølige forfriskende bjergvand. Nyd også en let frokost på den sandede flodbred. Turen afsluttes i den maleriske landsby Semadang inden I vender tilbage til Kuching.

Overnatning: The Waterfront Hotel
Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 6:
Orangutang-center & Iban-stammens langhus (Menyang Tais)
Det er ikke usandsynligt, at denne dag bliver turens bedste. I bliver hentet på jeres hotel efter morgenmaden. Herefter går turen til Rehabiliteringscentreret for Orangutanger ved Semengoh, hvor en flok rødhårede primater forhåbentlig venter jer. Mødet med orangutangerne i den frie natur er storslået. Efter en kort vandretur gennem junglen kommer I til et lille plateau med god udsigt til fodringsområdet. I løbet af få minutter pusler det i træerne omkring jer. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer almindeligvis to gange om dagen for at få et kosttilskud til den føde, de selv kan finde i regnskoven. Bemærk at der i frugtsæsonen (almindeligvis november-marts), hvor regnskoven bugner af friske frugter, ikke altid vil være orangutanger at se på turen. Efter besøget i parken forsættes mod Batang Ai Nationalpark. Undervejs gøres ophold for at se vilde orkidéer og kødædende planter, og I vil opleve, hvordan peber, chili og kakao dyrkes. Ved Serian er der tid til at slentre gennem byens farvestrålende marked, hvor egnens mange spændende afgrøder sælges. Frokosten indtages på en lokal restaurant. Fremme ved Batang Ai-søen stiger I ombord i en af Iban-folkets langbåde og sejler en halv time hen til langhusets anløbsbro. Herefter følger en vandretur på ca. 20 minutter, før I ankommer til Menyang Tais Longhouse. Her bliver I budt velkommen af stammens "Tuai Rumah" (høvding). Brug eftermiddagen i selskab med langhusets gæstfrie beboere. Efter aftensmaden tilbringes tiden på langhusets brede veranda - kaldet “raui” - hvor I, akkompagneret af cikadernes sang, kan høre om ibanernes farverige kultur og spændende liv i regnskoven. Og mon ikke I bydes på et glas af den hjemmebryggede palmevin?

Overnatning: Menyang Tais Langhus
Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Dag 7:
Iban-stammens langhus
Dagens program står på et besøg til Tinting Empeliau, en frodig regnskov hvor vilde orangutanger ofte bliver set. Alt efter vandstanden på floden, kan I vælge at sejle dertil eller trekke direkte fra langhuset. I får rig mulighed for at udforske regnskoven og nyde de smukke omgivelser, inden turen går tilbage til langhuset.

Overnatning: Menyang Tais Langhus
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 8:
Menyang Tais Langhus til Damai Beach
Efter morgenmaden vil der være tid til at tage de sidste fotos og få sagt farvel, inden turen igen går ned til Batang Ai-søen, hvor langbådene venter. Tilbage i minibussen fortsættes ad landevejen til Kuching med frokost undervejs, inden I ankommer til Damai Beach.

Overnatning: Damai Beach Resort
Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 9:
Damai Beach
Damai Beach Resort er et dejligt førsteklasses hotel beliggende midt på stranden og med regnskoven i baghaven. I disse skønne omgivelser er der gode muligheder for at fordøje de mange begivenheder fra de foregående dage, men også for at opleve nye spændende ting i og omkring Det Sydkinesiske Hav. Nyd dagen på stranden, få massage eller svøm en tur i hotellets store pool.

Overnatning: Damai Beach Resort
Måltider: Morgenmad

Dag 10:
Damai Beach - Satang Island
Efter morgenmaden skal I på en oplevelsesrig sejltur i Det Sydkinesiske Hav. På sejladsen ud til øen Satang er der gode chancer for at se delfiner. Efter et par timer er I fremme ved øen, hvor store havskildpadder i sæsonen kommer på land og lægger deres æg. I får historien om de store krybdyr og ser de mange ”reder” i sandet, hvor de har gravet æggene ned (desværre er der ikke så stor chance for at se skildpadder, eftersom ungerne udklækkes tidligt om morgenen). I tilbringer et par timer på stranden, og for snorkel-entusiasterne er der mulighed for at udforske det nærliggende koralrev. I er tilbage på hotellet midt på eftermiddagen. Sejlturen kan ikke gennemføres i monsun-sæsonen fra november til marts. I denne periode arranger vi en udflugt til Sarawak Kultur Center, der er en levende landsby med syv etniske huse og hytter omkring en sø, hvor man kan se de respektive stammer udføre deres oprindelige håndværk. En slags lokalt frilandsmuseum, hvor der også gives opvisning i traditionelle danse.

Overnatning: Damai Beach Resort
Måltider: Morgenmad

Dag 11:
Damai Beach - Mangrove Cruise
I sejler en halv times tid langs kysten til Salak-flodens udmunding i Det Sydkinesiske Hav. Det unikke mangroveområde har skabt gunstige vilkår for et mangfoldigt dyreliv til vands, til lands og i luften. Her lever krokodiller, små dyndspringere, som er fisk, der kan ånde over vandet, elegante isfugle, og i trætoppene skræpper næseaber og makak-aber. Over dette gigantiske natur-eldorado svæver imponerende fiskeørne majestætisk med vingefang, der kan være over halvanden meter. På vejen tilbage besøges en lille fiskerlandsby ved flodmundingen, hvor livet leves meget enkelt, som det har været tilfældet for generationer før dem. Over middag er I tilbage på hotellet.

Overnatning: Damai Beach Resort
Måltider: Morgenmad

Dag 12-13:
Damai Beach
Dagene er til fri disposition.

Overnatning: Damai Beach Resort
Måltider: Morgenmad

Dag 14:
Hjemrejse Borneo
Rundrejsen på Sarawak er slut. I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Kuching for returrejse til Danmark.

Måltider: Morgenmad

Dag 15:
Ankomst Danmark