Dagsprogram

Dag 1:
Afrejse Danmark

Dag 2:
Ankomst Kuching
Ved ankomsten til Sarawaks hovedstad Kuching bliver I mødt af jeres engelsktalende guide, der kører jer til hotellet i byens centrum.

Overnatning: The Waterfront Hotel

Dag 3:
Kuching
Dagen byder på et uforglemmeligt møde med skovmennesket, som orangutang kan oversættes til på det lokale sprog, Bahasa Malaysia (malaj). I bliver hentet på jeres hotel efter morgenmaden ca. kl. 07.50. Herefter går turen de 24 km til Orangutang Rehabiliterings Centreret ved Semengoh, hvor en flok rødhårede primater venter jer. Mødet med orangutangerne i den frie natur er storslået. Efter en kort vandretur gennem junglen kommer I til et lille plateau med god udsigt til fodringsområdet. I løbet af få minutter pusler det i træerne omkring jer. De unge aber, der endnu ikke har lært at klare sig selv, kommer almindeligvis to gange om dagen for at få et kosttilskud til den føde, de selv kan finde i regnskoven. Bemærk at der i frugtsæsonen (almindeligvis november-marts), hvor regnskoven bugner af friske frugter, ikke altid vil være orangutanger at se på turen. Retur i Kuching er eftermiddagen fri til at udforske en af Sydøstasiens hyggeligste byer.

Overnatning: The Waterfront Hotel
Måltider: Morgenmad

Dag 4:
Kuching - Bako Nationalpark
Efter morgenmaden bliver I kørt til fiskerlejet Bako, en lille time fra hotellet. Herfra sejles en halv time til nationalparken med mangroveskov, bugter med små sandstrande og tropisk regnskov, hvor de vilde dyr tager imod i naturlige omgivelser. I trætoppene svinger de finurlige næseaber sig rundt mellem langur- og makak-aber, mens vildsvin, hjorte og kæmpefirben, nogle op til et par meter lange, huserer i skovbunden. Der kvidres ivrigt mellem trækronerne, og et utal af eksotiske fuglearter svirrer rundt i luften. I kan frit vandre på de afmærkede stier og nyde de pragtfulde strande og solnedgangen over Det Sydkinesiske Hav. Aftensmaden serveres i hovedkvarterets restaurant. Vil I opleve endnu mere inden sengetid, er der mulighed for en aftenvandring i regnskoven.

Overnatning: Bako Nationalpark Lodge
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dag 5:
Bako Nationalpark - Kuching
I har formiddagen i “Edens Have”, og det kan anbefales at gå en tur gennem parkens snoede stisystem, mens I kan nyde duften af regnskov i en tropisk lydkulisse. Måske ser I atter den særprægede næseabe eller hører Malak-abens karakteristiske skrig fra trætoppene. Efter frokost kører I til Kuching med båd og minibus og med et væld af gode oplevelser i bagagen.

Overnatning: The Waterfront Hotel
Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 6:
Kuching – Menyang Tais Langhus
Tidligt af sted kl. 08.00 mod Batang Ai nationalparken. Undervejs gøres stop ved Lachau bazar. Der er tid til at slentre gennem byens farvestrålende marked, hvor egnens mange spændende afgrøder sælges. Frokosten indtages på en lokal restaurant. Fremme ved Batang Ai-søen stiger I ombord i Iban-folkets langbåde og sejler en halv time hen til langhusets anløbsbro. Herefter følger en vandretur på ca. 20 minutter, før I ankommer til Menyang Tais Longhouse og bliver budt velkommen af stammens "Tuai Rumah" (høvding). Brug eftermiddagen i selskab med langhusets gæstfrie beboere. Efter aftensmaden tilbringes tiden på langhusets brede veranda - kaldet “raui” - hvor I, akkompagneret af cikadernes sang, kan høre om ibanernes farverige kultur og spændende liv i regnskoven. Og mon ikke I bydes på et glas af den hjemmebryggede palmevin?

Overnatning: Menyang Tais Langhus
Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Dag 7:
Menyang Tais Langhus – Jungle Walk – Kuching
Efter en uforglemmelig nat midt i regnskoven tager I efter morgenmaden på en kort vandretur i junglen omkring landsbyen og besøger også en lokal farm. Retur til langhuset og med båd til Batang Ai, hvor jeres minibus holder klar til at køre jer retur til Kuching. I stopper undervejs for frokost og er fremme i Kuching sent på eftermiddagen.

Overnatning: Overnatning: The Waterfront Hotel
Måltider: Morgenmad, frokost

Dag 8:
Kuching
Dagen er fri til på egen hånd at udforske Kuching. Kuching betyder kat på malaj og er uden tvivl den mest behagelige og interessante by på Borneo. Mange regner den for at være den mest attraktive ”storby” i Sydøstasien.

Overnatning: The Waterfront Hotel
Måltider: Morgenmad og frokost

Dag 9:
Kuching - Mulu National Park, Deer & Lang's Caves
Tidlig afgang til Kuching Lufthavn for fly til Mulu. Ved ankomsten køres I til jeres hotel for check-in. Om eftermiddagen fortsætter I til parkens hovedkvarter og videre på en spændende 3 km vandretur gennem primær regnskov til indgangen af Deer Cave. Hulen er verdens største grotte passage, og det vil I ikke være et sekund i tvivl om, når I ankommer til hulens indgang, der er ikke mindre end 150 m bred og 120 m høj. Intet sted i hulen er der mindre end 90 m til ”loftet”. Hulen har et månelignende landskab, og fra et af udsigtspunkterne kan man se Præsident Lincolns profil. Ved siden af Deer Cave ligger Langs Cave. Stalaktitterne og stalagmitterne her repræsenterer de allerbedste kalkstenformationer i parken. Efter at have set de to huler, fortsættes til Bat Observatory udenfor Deer Cave. De fleste aftener ved solnedgangen kan man se det spektakulær syn når tæt på 2 millioner flagermus flakker ud af hulen på jagt efter flyvende insekter. I vandrer retur til parkens HQ med fakkellys.

Overnatning: Mulu National Park HQ Longhouse Lodge.
Måltider: Morgenmad

Dag 10:
Clearwater og Wind Caves, Mulu - Kuching - Damai Beach
Om morgenen sejles I i langbåd op ad floden til Wind Caves og dens imponerende ”King's Chamber”. En kort gåtur langs kalkstensklipper efterfølges af en klatretur op ad 250 trin, og I ankommer til Clearwater Caves indgang. Her findes stalaktitter og stalagmitter i delikate blondelignende mønstre. Som i de fleste huler i Mulu, findes der i Clearwater Cave unikke arter af planter f.eks. en en-bladet plante, der kun findes i Mulu. Fotofølsomme alger vokser på visse klipper og producerer nåleformede formationer, der peger mod lyskilden. I nærheden af Clearwater Cave er der et vidunderligt svømmeområde overskygget af den enorme regnskov. I kan nyde en picnic frokost, svømme eller slappe af, før I vender retur til parkens lodge, inden I skal af sted til Mulu Lufthavn for fly til Kuching om eftermiddagen. I afhentes i Kuching Lufthavn og køres til smukke Damai Beach.

Overnatning: Damai Beach Resort
Måltider: Morgenmad, frokost

Dag 11 - 14:
Damai Beach
Dagene er til fri disposition på Damai Beach Resort. Et dejligt førsteklasses hotel beliggende midt på stranden og med regnskoven i baghaven. I disse skønne omgivelser er der gode muligheder for at fordøje de mange begivenheder fra de foregående dage men også for at opleve nye spændende ting i og omkring Det Sydkinesiske Hav. Nyd dagen på stranden, få massage eller svøm en tur i hotellets store pool.

Overnatning: Damai Beach Resort
Måltider: Morgenmad

Dag 15:
Hjemrejse Borneo
I afhentes på hotellet og køres til Kuching lufthavn for hjemrejse.

Måltider: Morgenmad

Dag 16:
Ankomst Danmark